magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.a 24. 12.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 27 2013 - 12:20 GMT

Namiesto darčekov padli obvinenia

Košickí policajti vypátrali a z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 31-ročného Ladislava z Košíc. Tento sa vo februári tohto roku za použitia nástroja prispôsobeného na rozlamovanie cylindrických vložiek, vlámal do bytu na Floriánskej ulici v Košiciach. Z bytu následne odcudzil notebook s príslušenstvom, strieborný prsteň, stravné lístky a bundu. Spôsobil škodu za viac ako 740,- eur. Z tých istých prečinov obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Turňa nad Bodvou iba 16-ročného miestneho tínedžera. Ten v novembri na Hlavnej ulici v obci Turňa nad Bodvou, preliezol kamenný múr s ostnatým drôtom a vnikol na dvor rodinného domu. Odtiaľ odcudzil 22 kusov voľne položených hliníkových profilov, čím majiteľovi spôsobil škodu vo výške 700,- eur.

Spišskonovoveskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody obvinili 21-ročného Lukáša a 40-ročnú Martinu zo Spišskej Novej Vsi. Obvinený muž sa v novembri na Duklianskej ulici v Spišskej Novej Vsi, vlámal do kočikárne, a následne do pivnice, odkiaľ ukradol horský bicykel s príslušenstvom. Spôsobil škodu za viac ako 530,- eur. Obvinená žena sa začiatkom decembra vlámala na Duklianskej ulici v Spišskej Novej Vsi do spoločných priestorov a následne do pivnice, odkiaľ odcudzila detský bicykel, čím majiteľke spôsobila škodu vo výške 100,- eur. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Slovenský čuvač pohrýzol poštárku

Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie a súčasne z prečinu ublíženia na zdraví obvinil 71-ročnú dôchodkyňu z obce Palín (okr. Michalovce). Obvinená v júni tohto roku v obci Palín nezabezpečila riadne priestor, v ktorom sa nachádzali dva psy rasy Slovenský čuvač. Tie sa v čase keď prichádzala poštová doručovateľka rozbehli k bránke oplotenia rodinného domu. Psy po vyskočení na bránku ju svojou váhou otvorili a vyšli na ulicu, kde jeden zo psov zaútočil na 58-ročnú poštárku.  Pohrýzol ju do kolena, čím jej spôsobil zranenie s práceneschopnosťou 28 dní. Obvinenej dôchodkyni v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

Išiel si zafajčiť, vypadol z balkóna

Michalovskí policajti prešetrujú okolnosti pádu 25-ročného muža z jednej z Michalovských ubytovní. Mladý muž z okresu Michalovce v uplynulú nedeľu krátko pred polnocou v ubytovni na druhom poschodí, odišiel na balkón zafajčiť. Za presne nezistených okolnosti spadol z balkóna na zem, pričom následkom pádu utrpel zranenia s dlhodobou práceneschopnosťou. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Správa za 24.12.

Dcéra spôsobila smrť svojej 57-ročnej matky

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove včera obvinil z obzvlášť závažného  zločinu vraždy 36-ročnú ženu z Košíc, ktorá bez prihlásenia bývala v Strede nad Bodrogom, ktorá fyzicky napadla 57-ročnú ženu zo Stredy nad Bodrogom (okr. Trebišov) a spôsobila jej smrť. Nezvestnosť 57-ročnej ženy oznámila dňa 22.12. na polícii jej príbuzná.

Samotné vyšetrovanie preukázalo, že ešte v piatok 20.12. obvinená žena v rodinnom dome na Letnej ulici v Strede nad Bodrogom fyzicky napadla 57-ročnú ženu. Poškodenú ženu kuchynským nožom 2-krát bodla do oblasti hrudníka, pričom ju z domu premiestnila do odvodňovacieho kanála pod most a tam ju podpálila. Počas pátracej akcie bolo telo 57-ročnej ženy nájdené bez známok života dňa 23.12. popoludní. Polícia ešte v ten deň zadržala podozrivú 36-ročnú ženu. Na základe získaných dôkazov a po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov polícia 36-ročnú ženu z uvedeného činu obvinila.

Podľa predbežného vyjadrenia súdneho lekára bezprostrednou príčinou smrti bol hemoragický šok pri bodných poraneniach pľúc a srdca. Presnú príčinu smrti určí nariadená súdna pitva.  Obvinená 36-ročná žena sa toho času nachádza na psychiatrickom oddelení v trebišovskej nemocnici a polícia zisťuje jej duševný stav. Za tento obzvlášť závažný zločin  hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na dvadsať až 25 rokov alebo trestom odňatia slobody až na doživotie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]