magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30.12.2013
@ Aktuálne -> Polícia      Dec 31 2013 - 16:13 GMT

Polícia prešetruje výrub drevín v prírodnej rezervácii

Policajti Obvodného oddelenia PZ Vinné prešetrujú okolnosti nedovoleného výrubu drevín v katastrálnom území obce Vinné (okr. Michalovce). Doposiaľ neznámy páchateľ v priebehu novembra vyrúbal dreviny v prírodnej rezervácii pri hradnej zrúcanine Vinianskeho hradu (v ochrannom pásme 4. stupňa ochrany). Išlo o bresty väzové a javory poľné. Štátnemu podniku Vojenské lesy SR nebola spôsobená škoda na majetku. Týmto konaním však vznikla spoločenská škoda za viac ako 39.500,- eur, ktorá bola vyčíslená Správou chránenej krajinnej oblasti Latorica. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov /trestná sadzba až na dva roky/.

Za krádeže im hrozí väzenie

Poverený policajt z prečinu krádeže spáchaného v štádiu pokusu obvinil 16-ročného tínedžera z obce Kostoľany nad Hornádom. Tento sa v uplynulú nedeľu medzi 23,18 až 23,21 hodinou na Sofijskej ulici v Košiciach, vlámal do garáže. Zmocnil sa bicykla, ktorý sa snažil vytiahnuť cez rozbité okno. Nečakane ho však pri tom „načapali“ príslušníci Mestskej polície Košice a tínedžera zadržali. Poškodením okna spôsobil majiteľovi škodu za 10,- eur.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľká Ida vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvojicu mladíkov (22 a 15) z Moldavy nad Bodvou. Títo koncom roka z neobývaného rodinného domu na Parkovej ulici v obci Veľká Ida (okr. Košice-okolie), odcudzili dva televízory potom, čo do domu vnikli cez poškodené zadné okno. Majiteľke spôsobili škodu vo výške 1.100,- eur. V prípade dokázania viny obvineným hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Spišskonovoveskí policajti vypátrali  „rybničného fantóma“

Spišskonovoveskí policajti z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže obvinili 58-ročného Jozefa zo Spišskej Novej Vsi. Tento od mája do augusta tohto roku chodil na pstruhy do cudzieho rybníka. V záhradkárskej  oblasti Ferčekovce v Spišskej Novej Vsi, opakovane tri krát po sebe tým istým spôsobom vystrihol otvor v súvislom oplotení pozemku prechodne obývanej záhradnej chatky s rybníkom. Následne z rybníka vylovil a ukradol minimálne desať pstruhov dúhových, čím poškodenému spôsobil celkovú škodu vo  výške 55,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]