magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.01.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 15 2014 - 13:18 GMT

Drogu z Čiech dodali, avšak …

K veľkým neduhom súčasnej doby patrí drogová trestná činnosť, ktorá každým dňom vo svojich chápadlách uväzní nových a stále mladších ľudí. Aj keď dokumentovanie tejto trestnej činnosti je veľmi náročné, trebišovskí policajti odboru kriminálnej polície ešte v roku 2013 začali zbierať informácie k osobe, ktorá mala v meste Trebišov predávať omamnú a psychotropnú látku pervitín – metamfetamín.

Včera (14.1.2014) v skorých ranných hodinách tak policajti z Trebišova už „operovali“ na autobusovej stanici v meste Sečovce, kde mala byť dopravená droga z Českej republiky. Pre drogu si prišla mladá Trebišovčanka a následne s touto odišla do mesta Trebišov. Predstavu o peknom zisku jej zmarili policajti, s ktorými sa stretla tvárou v tvár vo vchode do obytného bloku, v ktorom bývala v podnájme spoločne so svojim priateľom. Pri následnej osobnej a domovej prehliadke bolo u ženy nájdené a zaistené plastové vrecko s tlakovým uzáverom, v ktorom sa nachádzala droga – pervitín, s 49,1 % obsahom metamfetamínu o hmotnosti 2,20 gramov, z ktorej by bolo možné pripraviť od 27 do 108 obvykle jednorazových dávok. Taktiež zaistili inzulínové injekčné striekačky a platové striekačky zo zataveným koncom.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Trebišove zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil 31-ročnú Žanetu z Trebišova, ktorá si od mája 2013 zadovažovala psychotropnú látku metamfetamín (pervitín) a omamnú látku konope a prechovávala neoprávnene v mieste svojho bydliska. Časť z pervitínu použila pre svoju osobnú potrebu a zvyšnú časť ako aj konope delila na bežné užívateľské dávky, ktoré odpredávala stálym ako aj náhodným konzumentom.

Obvinená Trebišovčanka bola umiestnená do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby. Za drogovú trestnú činnosť obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

V tejto súvislosti polícia vyzýva občanov, aby si všímali svoje okolie, nakoľko tento neduh čoraz častejšie ohrozuje mládež v školách, na ceste do a zo školy, ako aj na ihriskách v mieste bydliska. Ak máte podozrenie zo spáchania akéhokoľvek protiprávneho konania, neváhajte ihneď kontaktovať políciu na známom čísle 158.

Policajti objasnili tri prípady krádeže a porušovania domovej slobody,

Policajti OO PZ Košice Staré mesto z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 27-ročného Petra z Lučenca, ktorý sa v polovici novembra minulého roka vlámal do bytu na Gorkého ulici v Košiciach, odkiaľ odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu, bižutériu, oblečenie, elektroniku a osobné veci. Poškodenej majiteľke spôsobil celkovú škodu vo výške 20.000,-€. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Policajti OO PZ Košice Sever z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 21-ročného Martina zo Svidníka, ktorý včera v skorých ranných hodinách vnikol na pozemok rodinného domu na Urbánkovej ulici v Košiciach, kde ho pristihol majiteľ domu. Majiteľovi nebola spôsobená žiadna škoda. Teraz mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Policajti OO PZ v Plešivci z prečinu krádeže obvinili 23-ročného Rožňavčana, ktorý v polovici decembra minulého roka zo staveniska benzínového čerpadla na Domickej ulici v obci Plešivec (okr. Rožňava) odcudzil jeden liatinový a jeden železný poklop. Potom prešiel na Rudnayho ulicu, kde odcudzil sedem pozinkovaných ståpikov.  Krádežou vecí rožňavskej spoločnosti spôsobil škodu takmer 300,-€. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí až dvojročné väzenie.

Policajti vypátrali mladíkov, ktorí kradli na štadióne

Policajti Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou v spolupráci príslušníkmi kriminálnej polície objasnili krádež na futbalovom štadióne v Moldave nad Bodvou (okr. Košice okolie), ku ktorej došlo počas uplynulého víkendu. Poverený príslušník OO PZ Moldava nad Bodvou včera vzniesol obvinenie pre prečin krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva dvom tínedžerom z miestnej osady vo veku 15 a 17 rokov. Odcudzený materiál odovzdali do rôznych zberní kovového odpadu, pričom ho najprv rozobrali a tým zo znehodnotili.  Ako mladistvým im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 1 a pol roka. Stíhaní sú na slobode.

Viď včerajšia tlačová správa:

Zo štadióna „zmizli“ konzoly aj transformátory

Neznámy páchateľ počas uplynulého víkendu prekonal oplotenie futbalového štadióna v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie). Následne vypáčil šesť plastových skriniek umiestnených na betónových ståpoch elektrického osvetlenia, z ktorých odcudzil 25 ks konzol a 25 ks transformátorov. Košická spoločnosť vyčíslila celkovú škodu na 12.100,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/. Po páchateľovi a odcudzených veciach už policajti pátrajú.    

Muž zo Spiša „okrádal“ spiacich cudzincov

Spišskonovoveskí policajti obvinili z prečinu krádeže 35-ročného muža zo Smižian, ktorý ešte v júli 2011 v dvoch prípadoch okradol cudzincov, keď spali v stane. Ku krádežiam došlo v Slovinskej republike počas verejného podujatia.  Obvinený muž v skorých ranných hodinách  prišiel k stanu, ktorý bol uzatvorený zipsom. Následne zips odopol, siahol rukou do stanu a z podložky pri spiacom 37-ročnom mužovi (občanovi Nemecka) zobral nohavice, v ktorých sa nachádzala peňaženka. Tú prezrel, odcudzil z nej 470 eur a peňaženku i nohavice pred stanom odhodil. Rovnakým spôsobom „okradol“ o deň neskôr aj 38-ročného Slovinca, ktorému odcudzil 70,-€. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí až dvojročné väzenie.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]