magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 15.01.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 16 2014 - 12:39 GMT

Vybielili“ dom aj firmu, škoda viac ako 63.000,- eur

Doposiaľ neznámy páchateľ sa včera okolo obedňajších hodín vlámal do rodinného domu na Kmeťovej ulici v Košiciach. Z domu následne odcudzil finančnú hotovosť v rôznej mene, rôzne šperky zo žltého kovu a náramkové hodinky rôznych značiek zo žltého kovu. Majiteľovi spôsobil na ukradnutých veciach škodu vo výške 53.000,- eur a na zariadení škodu za 700,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinov porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi tohto skutku hrozí až desaťročné väzenie.

Neznámy páchateľ sa z utorka na stredu vlámal do kancelárie košickej firmy na Textilnej ulici v Košiciach, odkiaľ ukradol riadiacu jednotku na kamerový systém, finančnú hotovosť 6.100,- eur, ako aj finančnú hotovosť v rôznych menách. Košická spoločnosť vyčíslila celkovú škodu na 10.300,- eur. Páchateľovi tohto skutku hrozí až trojročné väzenie. Polícia po páchateľoch a odcudzených veciach intenzívne pátrajú.

Poľovníkom ukradol fotopasce

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného mladíka z obce Sady nad Torysou. Obvinený  začiatkom roka v lokalite Červenky pri nádrži, v katastri obce Košické Oľšany, odcudzil tri fotopasce. Jedna z nich bola umiestnená na strome pri poľovníckej chate a dve nad vchodom do poľovníckej chaty. Spôsobil celkovú škodu vo výške 820,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Štatutárnemu zástupcovi daňového riaditeľstva hrozí až 15-ročné väzenie

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v zmysle Trestného zákona účinného v čase spáchania skutku, obvinil štatutárneho zástupcu Daňového riaditeľstva Slovenskej republiky. Obvinený uzatvoril v mene Daňového riaditeľstva Slovenskej republiky v Košiciach v apríli 2011 s košickou spoločnosťou dohodu o zrušení zmluvného vzťahu. Jej predmetom bolo zrušenie zmluvného vzťahu založeného zmluvou o uzatvorení budúcej zmluvy o nájme nebytových priestorov, uzatvorenej v roku 2010 medzi budúcim nájomcom (Daňovým riaditeľstvom) a budúcim prenajímateľom (košickou spoločnosťou). Záväzok z tejto dohody o zrušení zmluvného vzťahu bol zo strany budúceho nájomcu uznaný bez právneho dôvodu a akéhokoľvek právneho titulu, čím obvinený ako štatutárny zástupca Daňového riaditeľstva Slovenskej republiky, porušil všeobecne záväznými právnymi predpismi ustanovenú povinnosť spravovať cudzí majetok a spôsobil tak Slovenskej republike škodu veľkého rozsahu, vo výške viac ako 483 000,- eur. Obvinený je stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov

Rožňavskí policajti už majú vinníkov, ktorí majú na svedomí výpadok  telekomunikačných služieb

 Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia obvinil 21-ročného  Milana z miestnej osady v okrese Rožňava. Tento počas minulého týždňa v železničnom traťovom úseku železničných staníc Vlachovo - Dobšiná (okr.  Rožňava), sekerou presekol diaľkový kábel a takto vyseknutý kus v dåžke 10 metrov ukradol. Pre Železnice Slovenskej republiky vznikla škoda predbežne  vo výške 200,- eur.

Rožňavskí policajti z toho istého prečinu obvinili aj ďalšie dve osoby z miestnej osady v okrese Rožňava. 23-ročný František a 21-ročný Marek spoločne s obvineným Milanom (21), počas minulého týždňa v železničnom traťovom úseku železničných staníc Vlachovo - Dobšiná (okr.  Rožňava), presekli a ukradli diaľkový a napájací kábel o celkovej dåžke 40 metrov, čím spôsobili prerušenie telefonického spojenia medzi železničnými stanicami Dobšiná a Nižná Slaná. Pre Železnice Slovenskej republiky vznikla škoda za viac ako 260, - eur. Obvinení sú stíhaní na slobode a v prípade dokázania viny im hrozí až 5 ročné väzenie.  

Poľovníkom ukradol fotopasce

Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 18-ročného mladíka z obce Sady nad Torysou. Obvinený  začiatkom roka v lokalite Červenky pri nádrži, v katastri obce Košické Oľšany, odcudzil tri fotopasce. Jedna z nich bola umiestnená na strome pri poľovníckej chate a dve nad vchodom do poľovníckej chaty. Spôsobil celkovú škodu vo výške 820,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Vypátrali aj štvorlístok dlhoprstých

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili štyroch Michalovčanov - Miroslava (24),  Boženu (30), Mariána (17) a Jozefa (15).  Títo sa v druhý januárový týždeň tohto roka, vlámali  do objektu firmy na ulici Pri sýpke v Michalovciach, odkiaľ z garáže odcudzili transformátory, regulačné trafa a medený kábel.  Následne sa vlámali so pivnice, odkiaľ odcudzili rôzne elektrické káble. Majiteľovi spôsobili celkovú škodu vo výške 1.080,- eur.

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]