magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 20.01.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jan 21 2014 - 10:50 GMT

80-ročnej dôchodkyni sa vyhrážal zabitím

Policajti Odboru kriminálnej polície OR PZ Košice-okolie vyšetrujú ohavný zločin, ktorý sa stal včera vo večerných hodinách v obci Buzica. Doposiaľ neznámy páchateľ potom čo rozbil okno, vnikol do rodinného domu 80-ročnej dôchodkyni. Vošiel do izby, kde dôchodkyňu fyzicky napadol. Päsťami ju udieral do hlavy a pod hrozbou zabitia od nej žiadal peniaze, pričom jej priložil pod krk nôž. Dôchodkyňa v strachu o svoj život páchateľovi vydala peňaženku s finančnou hotovosťou 40,- eur. Páchateľ poškodenej spôsobil pomliaždeniny, zlomeninu a bodno-rezné rany s predbežnou dobou liečenia 14 dní a celkovú škodu vo výške 60,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, zločinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví. Po páchateľovi, ktorému hrozí až dvanásťročné väzenie polícia intenzívne pátra.

Napadol svoju ženu, spacifikovali ho „péemječkári“

Poverený príslušník PZ z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 55-ročného Stanislava z Michaloviec, ktorý v nedeľu vulgárne nadal a vyhrážal sa zabitím svojej o dva roky staršej manželke. Svoju manželku pred vchodovými dverami bytu chytil za vlasy a hlavu jej udrel o dvere. Následne ju sotil do steny a udieral, čím jej spôsobil zranenia s predbežnou dobou liečenia a PN do 7dní. Včera v ranných hodinách pod vplyvom alkoholu pokračoval v nadávkach svojej manželke, a tá v obave o svoj život a zdravie zalarmovala políciu. Košickí „péemječkári“ muža spacifikovali a následne po obvinení umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie.

Spišskonovoveskí policajti prešetrujú okolnosti požiaru vozidla

Doposiaľ nezistený páchateľ včera okolo 05,30 hod. na Mudroňovej ulici v Spišskej Novej Vsi, pravdepodobne podpálil osobné motorové vozidlo zn. VW Caravelle. Pri požiari došlo k zhoreniu interiéru vozidla, čím poškodenej vznikla škoda vo výške 8.000,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Presnú príčinu požiaru určí až expertíza.

Dlhoprstí „navštívili“ firmu, pri Švedlári

Neznámy páchateľ sa včera na Myslavskej ulici v Košiciach, vlámal do kancelárie jeden z košických spoločností. Ukradol trezor s finančnou hotovosťou, dva notebooky a lekársky diagnostický prístroj.  Škody boli vyčíslené na 7.450,- eur.

Zo štátnej cesty v katastri obce Švedlár (okr. Gelnice) „zmizlo“ 64 kusov cestných zvodidlových ståpikov z pozinkovaného železa, ktoré boli osadené vedľa cesty. Týmto skutkom neznámy páchateľ spôsobil celkovú  škodu  pre Správu ciest Košického samosprávneho kraja vo výške 2.240,- eur. Polícia po páchateľoch pátra.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]