magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 13.02.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 14 2014 - 12:12 GMT

Na Luniku IX hľadali bombu

Včera (13.2.2014) vo večerných hodinách zavolal anonym na tiesňovú linku 155 a oznámil, že na Hrebendovej ulici horí a je tam bomba. Na miesto boli obratom vyslané záchrane zložky na vykonanie opatrení. Polícia v bytovom dome na Hrebendovej ulici v Košiciach, vykonala prehliadku so služobným psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín s negatívnym výsledkom. Policajti rozbehli pátranie po oznamovateľovi a v ich rukách skončilo len 11-ročné dievča zo sídliska Luník IX. Tá sa ku skutku priznala s tým, že si to len vymyslela. Vyšetrovateľka PZ začala trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy a po vykonaní procesných úkonov trestné stíhanie zastaví, nakoľko trestné stíhanie je neprípustné vzhľadom na vek páchateľa.

Polícia z útoku na dôchodkyňu obvinila muža zo Slavkoviec

Včera polícia informovala o prípade fyzického útoku na 78-ročnú dôchodkyňu v obci Slavkovce: http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=policajti-opat-intenzivne-pracuju-na-objasneni-utoku-na-dochodkynu-a-dvoch-lupeznych-prepadnutiach. Michalovskí policajti s nasadením maximálneho úsilia ešte v ten večer zadržali podozrivého 54-ročného muža zo Slavkoviec, ktorého umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ po vykonaní procesných úkonov muža obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov. Polícia takýmto násilným trestným činom vždy venuje zvýšenú pozornosť, najmä ak sú páchané na prestarlych či maloletých osobách.

Zadržali dílera, drogy predával v Michalovciach aj v Humennom

Michalovskí kriminalisti v stredu (12.2.2014) vo večerných hodinách v spolupráci s Kriminálnym úradom Finančnej správy (KÚFS) a hliadkou Mobilnej zásahovej jednotky Policajného zboru Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance (MZJ PZ RHP) vobjekte železničnej stanice Bánovce nad Ondavou, zadržali 46-ročného Jozefa z Humenného podozrivého z drogovej trestnej činnosti. Humenčan policajtom dobrovoľne vydal zatavenú striekačku s kryštalickou látkou, ktorú mal u seba. Striekačka s látkou bola zaslaná k expertíznemu skúmaniu, pričom podľa predbežného výsledku skúmania obsahovala 0,34 g 68,2 % metamfetamín, z ktorého by bolo možné pripraviť až 23 obvykle jednorazových dávok drogy. Podozrivého umiestnili do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ PZ ho obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držanie a obchodovanie s nimi.  Obvinený najmenej od decembra 2013 si na presne nezistenom mieste nakupoval psychotropnú látku metamfetamín /pervitín/, ktorú v Michalovciach a Humennom, predával užívateľom. Obvinený bol prepustený zo zadržania a stíhaný je na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.

Pri krádeži vyhladli, zjedli klobásy

Príslušníci kriminálnej polície v Michalovciach vypátrali a následne poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil štyri osoby z Michaloviec, dvoch tínedžerov (16 a 17), 24-ročného muža a 32-ročnú ženu. Títo sa koncom januára 2014 na Špitálskej ulici v Michalovciach, vlámali v areáli miestnej spoločnosti do garáže. Odcudzili zvárací invertor, kliešte, dve rozbrúsovacie píly, predlžovací elektrický kábel a rôzne hotové výrobky a polotovary z hliníka a železa. Spôsobili škodu za takmer 1.500,- eur. V krátkom čase sa vrátili a vlámali aj do ďalšej garáže. Odcudzili 100 metrov závesného medeného kábla, 40 m predlžovacieho kábla, pamäťovú vložku pre výťahy a štyri fľaše alkoholu. V garáži skonzumovali takmer pol kila klobásy. Spôsobili škodu za viac ako 400,- eur. V prípade dokázania viny mladistvým hrozí až ročné a dvom dospelým až dvojročné väzenie.

Telenovely“ sledovala na kradnutom televízore

Až trojročné väzenie hrozí 38-ročnej žene z okresu Michalovce, ktorú polícia obvinila z prečinu podielnictva. Obvinená v marci minulého roku v obci Nacina Ves, kúpila od dvoch miestnych mužov plazmový televízor za 120,- eur. Televízor následne ukryla a používala v rodinnom dome v obci Voľa aj napriek tomu že vedela o tom, že bol odcudzený.

Z Lexusom skončil v bilborde, nafúkal aj Maďar

V stredu (12.2.2014) večer krátko pred desiatou hodinou došlo v Trebišove k dopravnej nehode. 26-ročný muž z Veľkých Kapušian viedol po ulici M.R. Štefánika osobné motorové vozidlo zn. Lexus IS200 v smere od benzínového čerpadla ku kruhovému objazdu. V dôsledku nepozornosti zišiel s vozidlom mimo vozovku vpravo a po prejdení cez trávnatý pás a chodník narazil prednou časťou vozidla do plastového reklamného loga. Spôsobil škodu cca 200,-€. Vodič bol po dopravnej nehode podrobený dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,83 mg/l čo je v prepočte 1,73 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a poverený príslušník PZ ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Ešte v ten istý deň (12.2.2014) vo večerných hodinách polícia zadržala aj 24-ročného občana Maďarska, ktorý v obci Slovenské Nové Mesto (okr. Trebišov), viedol po Školskej ulici osobné motorové vozidlo zn. Suzuki Swift, kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu. Namerali mu 0,62 mg/l etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu /1,29 promile/. Poverený príslušník PZ vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a skutok realizovaný v tzv. super rýchlom konaní.

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]