magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Susedia zalarmovali políciu, muža zachránili
@ Aktuálne -> Rôzne      Feb 17 2014 - 11:23 GMT

Včera (16.2.) okolo obeda bola vyslaná policajná hliadka Obvodného oddelenia PZ Čaňa do obce Valaliky (okr. Košice okolie) preveriť oznámenie, kde mal v dome na zemi ležať 50-ročný muž, ktorý nejavil známky života. Pri dome už čakal sused, ktorý policajtom uviedol, že s mužom naposledy rozprávali v sobotu večer s tým, že sa ide osprchovať a ľahnúť si. Policajti cez okno spozorovali v izbe osobu, ktorá ležala na zemi tvárou dole a nejavila známky života. Vtom muž pohol nohou, avšak na búchanie na okno nereagoval. Keďže boli všetky okná i dvere do domu uzamknuté, privolali hasičov ako aj lekársku pomoc. Ešte pred ich príchodom spozorovali pootvorené okno vo výške 2 metre, cez ktoré bez použitia násilia jeden z policajtov vošiel do domu z dôvodu ohrozenia života a zdravia osoby. Jeden z policajtov podišiel k mužovi, ktorý ležal v kúpeľni na zemi, pričom javil známky života, mal tep a dýchal, ale nereagoval. Vchodové dvere do domu  otvoril zvnútra kľúčom, ktorý bol v zámku. Medzitým už na miesto dorazili hasiči a posádka RZP, ktorí v spolupráci s policajtmi poskytli mužovi prvú pomoc. Lekári začali na mieste muža intubovať a následne ho previezli do košickej nemocnice na vyšetrenie. Podľa vyjadrenia lekára muž pravdepodobne prekonal mozgovú príhodu.

    Muža zachránili za pomoci záchranných zložiek susedia, ktorí neboli ľahostajní voči ľuďom vo svojom okolí a privolali pomoc.  Muž žil v dome sám a nebyť ich všímavosti, možno by to skončilo tragicky. Udržiavanie dobrých vzťahov so susedmi môže neraz pomôcť, tak ako v tomto prípade.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]