magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 17.02.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 18 2014 - 11:52 GMT

Alkohol za volantom

Polícia denne dohliada nad bezpečnosťou cestnej premávky, aj napriek tomu sa nájdu nezodpovední vodiči, ktorí ohrozujú nielen seba ...Polícia z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila 35-ročného Radoslava z Košíc. Tohto policajti prichytili včera o 13.45 hodine na Maurerovej ulici v Košiciach, ako viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Golf Variant aj napriek tomu, že mu bol rozhodnutím dopravného inšpektorátu uložený zákaz viesť motorové vozidlá na dobu 60 mesiacov (do apríla 2015). Vodič bol podrobený dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu, pri ktorej mu namerali 1,14 mg/l alkoholu v dychu /2,38 promile/. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Až ročné väzenie za spáchanie prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky hrozí 19-ročnému Marcelovi z Košíc, ktorý včera (17.2.2014) o 03.10 hodine bol zastavený a kontrolovaný na Trolejbusovej ulici v Košiciach. Policajti pri kontrole zistili, že vodič viedol vozidlo zn. Škoda Felícia, pod vplyvom alkoholu. Namerali u neho 0,93 mg/l alkoholu v dychu /1,94 promile/. Obvinený bol umiestnený v policajnej cele.

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí aj 27-ročný Martin z okresu Michalovce. Tohto zastavili a kontrolovali policajti v nedeľu krátko pred 21,00 hodinou v obci Lekárovce smerom k štátnej hranici, kde viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Fabia, po miestnej komunikácii. Policajti vodiča vyzvali k vykonaniu dychovej skúšky za účelom zistenie, že či pred jazdou s vozidlom nepožil alkoholické nápoje, čo odmietol. Taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Polícia vypátrala viacero zlodejov

Polícia na východnom Slovensku vypátrala a z prečinu krádeže obvinila viacero osôb. 24-ročného Jozefa spolu s dvoma tínedžermi (14 a 15) z okresu Michalovce sa v polovici decembra minulého roka vlámali do predajne Fast Foodu vo Veľkých Kapušanoch. Z predajne odcudzili rôzne potraviny a cukrovinky, rozbili registračnú pokladnicu a pri odchode z predajne rozbili sklo na chladničke, odkiaľ odcudzil rôzne nealkoholické nápoje /škoda 400,- eur/.

16-ročný Jaroslav, 17-ročný Marián, 24-ročný Miroslav a 30-ročná Božena, všetci z Michaloviec, sa z piatka na  sobotu (15.2.2014) na ulici Š. Kukuru v Michalovciach, vlámali do skladu. Zo skladových priestorov odcudzili penové injektory, bundu s logom spoločnosti, pracovné topánky,  tucet fliaš vína,  dve fľaše tvrdého alkoholu, rôzne elektrické náradie a káble, navigačný systém, zateplené a poškodil oplachový nadstavec /škoda 1.050,- eur/.

Tí istý štyria Michalovčania sa pokúsili v piatok v popoludní (14.2.2014) na tej istej ulici v Michalovciach, vlámať do ďalšieho skladu. Vypáčili kovovú mrežu zabezpečujúcu vchodové dvere do skladu a následne chceli vypáčiť samotné dvere, čo sa im nepodarilo /škoda poškodením 100,- eur/.

Všetci štyria Michalovčania sú z obvinení aj z ďalšej krádeže, kedy sa piatok (14.02.2014) vo večerných hodinách spolu s ďalším maloletým (12) na ulici Š. Kukuru v Michalovciach, vlámali do  garáži. Odcudzili dve bezpečnostné vložky zámku /škoda 30,- eur/.

19-ročný Dávid zo Sobraniec sa v auguste 2013 na Tyršovej ulici v Sobranciach, násilím vošiel  do chodby obytného domu, kde následne na držiaku hasiaceho prístroja rozbil sklenenú výplň a  odcudzil práškový hasiaci prístroj /škoda 90,- eur/.

24-ročný Ivan a 35-ročný Tibor z okresu Rožňava sa v nočných hodinách začiatkom tohto mesiaca, pokúsili vlámať do predajne potravín v obci Jovice. Prineseným krompáčom vypáčili vchodové dvere a následne vošli do obchodu, pričom sa však spustilo signalizačné zariadenie a preto z miesta ušli /škoda poškodením 50,- eur/.  

Dvojica tínedžerov vo veku 17-rokov z okresu Trebišov, čelí obvineniu z krádeže, nakoľko vo februári v areáli železnice v katastri mesta Čierna nad Tisou, odcudzili z koľajových výhybiek 66 medených prepojok /škoda cca 345,- eur/.

Za krádeže všetkým obvineným hrozí v prípade dokázania viny až dvojročné väzenie, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Ukradli stovku kurčiat aj rybárske náradie

Polícia pátra po páchateľoch, ktorí včera v obci Spišské Tomášovce (okr. Spišská Nová Ves)  poškodili oplotenie hydinovej farmy, kde sa následne vlámali do výkrmovej haly, z ktorej sto kurčiat.  Celková škoda bola vyčíslená na takmer 400,- eur.

Z nedele na pondelok (17.2.2014) sa neznámy páchateľ na Varšavskej ulici v Košiciach, vlámal do predajne rybárskych potrieb, odkiaľ ukradol množstvo rybárskych navijakov, prútov, signalizátorov záberov, rybárske čižmy, háčiky, silóny, nástrahy, stojan na prúty a termoprádlo. Košická spoločnosť vyčíslila škody na 3.200,- eur.

V Medzeve vykopali mínu aj granát

Včera počas výkopových prác na záhrade rodinného domu v obci Medzev (okr. Košice-okolie), bola nájdená stará munícia. Polícia miesto nálezu zabezpečila do príchodu policajného pyrotechnika, ktorý zistil, že ide o delostreleckú mínu kalibru 50 mm a puškový granát. Muníciu ktorá pochádza z obdobia II sv. vojny prevzal k zneškodneniu.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]