magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.02.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Feb 27 2014 - 16:55 GMT

Na koľajisku vyhasol ďalší ľudský život

Včera (26.02.2014) o 20.30 hodine v traťovom úseku medzi železničnou zastávkou ahanovce a stanicou Košice, zrazil a usmrtil vlak 49-ročného Košičana. Ten kráčal po koľaji smerom na Košickú stanicu, chrbtom k prichádzajúcemu vlaku. Na zvukové výstražné znamenie rušňovodiča vlaku nereagoval. Rušňovodič aj napriek použitiu rýchlobrzdného zariadenia pre krátku vzdialenosť zrážke zabrániť už nedokázal. Obhliadajúci lekár konštatoval exitus následkom polytraumy tela. Poverený  príslušník oddelenia železničnej polície začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Polícia vypátrala „podpaľača“ aj „vreckára“, už ich obvinila

Košickí policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 38-ročného Jána z Košíc. Obvinený v prvý februárový deň (1.2.2014) pol hodinu po polnoci na Levočskej ulici v Košiciach, úmyselne podpálil osobné motorové vozidlo zn. VW Golf. Majiteľovi spôsobil škodu v celkovej výške 600,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie. Z prečinu krádeže obvinili iba 17-ročného tínedžera z Košíc, ktorý v dňoch 16. a 17. februára 2014 v predajni jedného z košických obchodných centier využil nepozornosť dvoch nakupujúcich žien, ktoré okradol. Jednej z poškodených z vrecka kabáta ukradol mobilný telefón /škoda 300,- eur/. Aj druhej žene z vrecka vetrovky ukradol mobilný telefón /škoda 300,- eur/. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody  na 6 mesiacov až 3 roky.

Zlodej išiel po šperkoch

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa včera večer na Kremnickej ulici v Košiciach,  vlámal do rodinného domu. Odcudzil niekoľko dóz s rôznymi náramkami, náušnicami, prsteňmi, súpravou šperkov zo žltého kovu osadené drahými kameňmi a náramkovými hodinkami zo žltého kovu. Majiteľke spôsobil celkovú škodu minimálne 50.000,- eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže /trestná sadzba na 3 až 10 rokov/.

Prepad poštovej doručovateľky na Spiši má dohru

Spišskonovoveskí policajti vypátrali aj „komplica“ vykonávateľa lúpeže /obvineného 25-ročného muža z okresu SNV/: http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=policia-na-spisi-vypatrala-pachatela-lupezneho-prepadu-postarky po ktorom kriminalisti intenzívne pátrali. Po rozsiahlych previerkach boli kriminalisti na stope dvom páchateľom už vo večerných hodinách v deň spáchania skutku (24.02.2014). O týchto skutočnostiach polícia verejnosť zámerne neinformovala, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania a mohla nerušene vykonávať opatrenia proti druhému obvinenému a zároveň predišla jeho možnému úteku do zahraničia. Na základe týchto informácií v utorok sudca nariadil vykonanie dvoch domových prehliadok k dvom podozrivým osobám. Policajti počas nich zaistili veci, ktoré skúma kriminalistický a expertízny ústav. Polícia v utorok obvinila prvého z podozrivých, ktorý skutok vykonal, bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia. Kriminalistom sa podarilo včera zadržať aj druhého podozrivého muža. Vyšetrovateľ včera večer zo zločinu lúpeže spáchaného formou návodu a pomoci obvinil viackrát súdne trestaného /za majetkovú trestnú činnosť/ 41-ročného Dušana zo Spišskej Novej Vsi. Tento opakovane prehováral obvineného 25-ročného muža k tomu, aby prepadol akúkoľvek poštovú doručovateľku a tak získali finančnú hotovosť. Navádzal ho že on, ako bývalý poštový doručovateľ pozná pomery a spôsoby poštových  doručovateľov. Obvinený Dušan mu poskytol nôž, s ktorým následne lúpež vykonal a vážne poranil cievy a svaly stehna napadnutej poštovej doručovateľky. Obvinený muž bol taktiež umiestnený v cele policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Útočník trafil muža sekerou do nosa

Rožňavskí policajti z prečinov nebezpečného vyhrážania a  výtržníctva obvinili 39-ročného muža z Gemerskej Hôrky. Obvinený muž sa v utorok (25.02.2014) o 16,00 hodine v obci Gemerská Hôrka, sekerou vyhrážal zabitím dvom miestnym obyvateľom. Následne zaútočil na jedného z nich, ktorého sa snažil chytiť za krk a zahnal sa na neho sekerou. Sekerou ho trafil do nosa, čím mu spôsobil zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Druhý mu vzápätí sekeru z ruky vytrhol. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až 3 roky.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]