magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 15 a 16. 03.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 17 2014 - 09:31 GMT

Policajti včera odhalili troch opitých vodičov, dvaja z nich spôsobili dopravnú nehodu na tom istom mieste

Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu PZ z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 23-ročného Lukáša z okresu Vranov nad Topľou, ktorý včera o 01,10 hod. viedol vozidlo zn. Fiat Punto po Triede KVP smerom na Wuppertálsku ulicu v Košiciach, pričom pri čerpacej stanici spôsobil dopravnú nehodu. Policajti mu v dychu namerali 1,00 mg/l alkoholu (2,08 promile).

O tri hodiny neskôr viedol vozidlo zn. Škoda Favorit v stave vylučujúcom spôsobilosť 20-ročný Rastislav z Košíc. Vozidlo viedol po tej istej ulici a na tom istom mieste spôsobil dopravnú nehodu. Podobne ako u nezodpovedného Lukáša, i jemu policajti v dychu namerali 2,10 promile.

Smolu mal ďalší vodič osobného motorového vozidla zn. Ford Mondeo, a to 51-ročný František z Košíc, ktorého včera popoludní sečovskí policajti kontrolovali medzi obcami Dargov a Košický Klečenov (okr. Košice okolie). V dychu mu policajti namerali 1,12 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 2,33 promile.

Všetci traja nezodpovední vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, boli umiestnení do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Mali by si uvedomiť, že kombinácia volant a alkohol nie je tá správna voľba. Okrem toho, že siahnu „hlboko“ do vrecka, môžu ohroziť na živote a zdraví jazdou pod vplyvom alkoholu nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky.

Z dvoch domov v okrese Košice okolie „zmizli“ šperky, polícia po páchateľoch pátra

Ešte v piatok popoludní sa do obývaného rodinného domu v obci Bohdanovce vlámal doposiaľ neznámy páchateľ. Vypáčil okno na dome, vnikol dnu a z domu odcudzil rôzne šperky zo žltého kovu v hodnote 10.000 eur. V sobotu popoludní sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do rodinného domu v obci Malá Ida, odkiaľ odcudzil rôzne šperky zo žltého i bieleho kovu, hodinky, rôznu bižutériu i perlový náhrdelník. Poškodenému majiteľovi spôsobil krádežou a poškodením zariadenia celkovú škodu 8.600 eur.

V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Polícia po páchateľoch intenzívne pátra.


Policajti objasnili niekoľko prípadov krádeží v okrese Košice okolie

Policajti Obvodného oddelenia PZ v Moldave nad Bodvou z prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili dvoch 23-ročných mužov z Moldavy nad Bodvou, ktorí sa v piatok v noci vlámali do chalupy v uvedenom meste. Pílkou na železo odrezali visiaci zámok na dverách, vnikli dnu a tam poškodili chladničku. Následne ich prichytila hliadka mestskej polície. Poškodenému majiteľovi spôsobili škodu na zariadení vo výške 400 eur. Obaja obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia, hrozia im až dva roky „za mrežami“. Policajti prípad realizujú v tzv. super rýchlom konaní.
Kriminalisti z okolia v spolupráci s policajtmi OO PZ Bidovce objasnili vlámačku do chaty, pričom z prečinu krádeže obvinili 16-ročného miestneho tínedžera, ktorý sa v presne nezistenom v čase od decembra minulého roka do 28.2.2014 vlámal do chaty v katastri obce Bidovce, odkiaľ odcudzil medený kotol a motorovú kosačku. Majiteľke spôsobil škodu takmer 560,-€. Za tento skutok mu ako mladistvému hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.
Policajti OO PZ Veľká Ida z prečinu krádeže obvinili 39-ročného muža z Moldavy nad Bodvou, ktorý  v polovici januára tohto roku  na hospodárskom dvore v obci Cestice – Dobogov z motorového vozidla zn. Renault Master odcudzil voľne uloženú finančnú hotovosť vo výške viac ako 560 eur ku škode spoločnosti so sídlom v Moldave nad Bodvou. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.

Trojlístok“ už čelí obvineniu, chceli kradnúť v potravinách

Dvaja muži a jedna žena z Košíc vo veku od 26 do 40 rokov sa v sobotu v skorých ranných hodinách pokúsili vlámať do priestorov predajne na Zupkovej ulici v Košiciach. Najprv odstránili zámok na ochrannej mreži a následne rozbili sklenenú výplň. Žiadny tovar však nestihli ukradnúť, pretože ich na mieste zadržali policajné hliadky. Poverený príslušník OO PZ Košice Dargovských hrdinov ich obvinil z prečinu krádeže vlámaním, za ktorý im hrozí až dvojročné väzenie.

Podpálili si vlastné obydlia, našťastie sa nikto nezranil, už čelia obvineniu

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Spišskej Novej Vsi včera vzniesol obvinenie za zločin poškodzovania cudzej veci 62-ročnému mužovi zo Spišských Tomášoviec, ktorý v piatok (14.3.) podvečer v podkroví domu na ulici Slovenského raja v obci Spišské Tomášovce (okr. Spišská Nová Ves) zapálil noviny a položil ich na gauč. V dôsledku rozšírenia požiaru do drevených súčastí konštrukcie domu, v podlahe domu, stropných a podkrovných častí domu došlo k poškodeniu a sčasti aj k zničeniu týchto častí domu.

Spoluvlastníkom domu spôsobil celkovú škodu v odhadovanej výške najmenej 30.000,-€. V čase založenia požiaru sa v zasiahnutej časti domu nenachádzali žiadne ďalšie osoby. K zraneniu osôb ani k ohrozeniu iného majetku nedošlo. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, pričom bol podaný návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zo zločinu všeobecného ohrozenia čelí obvineniu i 14-ročný chlapec z obce Trstené pri Hornáde, ktorý v piatok (14.3.) v nočných hodinách úmyselne spôsobil požiar jednoizbového jednopodlažného rodinného domu na Jarnej ulici v obci Trstené pri Hornáde (okr. Košice okolie). V čase požiaru sa v dome nachádzalo ďalších 7 členov domácnosti. K zraneniu osôb nedošlo. Na dome bola pre majiteľov spôsobená škoda 500.-€. Obvinený chlapec je stíhaný na slobode, v prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

   

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]