magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Šaffova ostroha 2014
@ Kultúra -> Podujatia      Mar 18 2014 - 16:44 GMT

Krajskú súťažnú prehliadku sólistov tanečníkov v ľudovom  tanci "Šaffova ostroha 2014" usporiada Kultúrne centrum Abova, ktoré je kultúrnym zariadením KSK, 23. marca o 11.00 hod. v Kultúrnom dome v Bidovciach. Vyhlasovateľom súťaže je Národné osvetové centrum z poverenia MK SR v Bratislave. Súťaž je postupová a hodnotiť ju bude trojčlenná odborná porota, ktorá určí postupujúcich na Celoštátnu súťažnú prehliadku Šaffova ostroha 2014 v Dlhom Klčove, ktorá bude 23. – 25. mája 2014.                          

Na krajskej súťaži v Bidovciach sa zúčastnia tanečníci z DFS Zemplínik z Michalocviec, FS Hornád z Košíc, FS Jahodná z Košíc, tanečného súboru Jampam z Košíc, FS Haviar z Rožňavy, FS Čačina zo Spišskej Novej Vsi, FSk Borovničak z Vojkoviec, FSk Kluknavčanka z Kluknavy, FSk Smižančanka zo Smižan, FSk Vinica z Myslavy, FSk Bidovčan z Bidoviec a ďalší neorganizovaní tanečníci.

Súťaží sa v kategóriách:

- kategória B – voľná kategória – interpreti od 16 do 60 rokov, ktorí si do súťaže pripravia

 tanec pôvodných nositeľov ľudových tradícií nad 60 rokov, alebo tanec podľa interpretov       

 zo „zlatého fondu" Šaffovej ostrohy.                                                                                                                 

- kategória C – tanečníci od 16 do 60 rokov (voľný výber)

- kategória D – tanečníci od 12 do 16 rokov (detská kategória)

- kategória N – nositelia ľudových tradícií nad 60 rokov – zlatý fond (nesúťažná

  kategória)

Cieľom tejto súťaže je podnietiť umeleckých vedúcich, choreografov a interpretov vo folklórnych súboroch a skupinách k vyhľadávaniu a poznaniu tradičného tanečného materiálu, podnietiť interpretov k tvorivému prístupu, k osobitej interpretácii tanečného materiálu a jeho kvalitnému scénickému spracovaniu. Vytvoriť priestor pre verejnú prezentáciu tanečníkov – sólistov, ktorí nie sú organizovaní vo folklórnych súboroch a skupinách. Zoznamovať verejnosť s hodnotami ľudového tanca, ako aj s najhodnotnejšími interpretačnými výkonmi.
 

Šaffovu ostrohu organizuje Kultúrne centrum Abova v Bidovciach, ktoré je kultúrnym zariadením KSK, v spolupráci  s obcou Bidovce.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]