magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30. 03.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Mar 31 2014 - 16:00 GMT

Mladý Poliak napadol vrátnika

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Západ z prečinu ublíženia na zdraví obvinil 22-ročného muža občana Poľskej republiky, ktorý v piatok (28.3.) v skorých ranných hodinách na schodoch v budove jednej z košických univerzít fyzicky napadol vrátnika (55). Tohto sotil, pričom muž spadol na schody. Tam ho päsťami udieral až dovtedy, kým mu vrátnik do tváre nenastriekal kaser. Obvinený mladík potom ušiel do vedľajšej sekcie, kde ho zadržala policajná hliadka. Poškodenému mužovi spôsobil zranenia s dobou liečenia do 5 týždňov. Obvinenému mužovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, stíhaný je na slobode.

Peniaze mala na kúpu bytu, „lupič“ ju o ne pripravil

V piatok (28.3.) dopoludnia doposiaľ neznámy páchateľ vo vchode do bytového domu na Dénešovej ulici v Košiciach fyzicky napadol 39-ročnú Košičanku. Páchateľ ženu zozadu chytil za vlasy, viackrát jej udrel hlavu o zábradlie schodiska a potom ju postrčil, pričom žena spadla na schody a stratila vedomie. Páchateľ jej následne ukradol obálku s finančnou hotovosťou 15.000 eur a ušiel. Napadnutej žene spôsobil zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže (trestná sadzba sedem až 12 rokov). Polícia po páchateľovi pátra.

Pýtali od muža cigaretu, keď im nevyhovel, olúpili ho

V ten istý deň vo večerných hodinách doposiaľ traja nezistení páchatelia na chodníku pri Staničnom námestí v Košiciach lúpežne prepadli 56-ročného muža z Trenčína. Od muža si vypýtali cigaretu a keď im nevyhovel, udreli ho do tváre, pričom muž spadol na zem. Potom mu z vrecka vybrali cigarety a z ramena stiahli tašku, v ktorej sa nachádzala peňaženka s finančnou hotovosťou 8 eur, osobné doklady, bankomatová karta a veci osobnej potreby. Následne sa prostredníctvom ukradnutej platobnej karty pokúšali niekoľkokrát o výber peňazí z bankomatu, avšak neúspešne. Poškodený muž zranenia neutrpel, pričom mu bola spôsobená škoda v doposiaľ nezistenej výške. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže a prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty (trestná sadzba tri až osem rokov). Polícia po páchateľoch pátra.





 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]