magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 07 2014 - 12:38 GMT

Dvaja chlapci olúpili 80-ročného starčeka

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil 14-ročného Lukáša s Rožňavy, ktorý v piatok (4.4.) vo večerných hodinách v blízkosti mosta vedúceho cez potok na ulici Pionierov v Rožňave spoločne s 13-ročným chlapcom lúpežne prepadli 80-ročného Rožňavčana. K dôchodcovi priskočili odzadu, vytrhli mu z ruky kapsičku a z miesta ušli. Poškodený muž mal v kapsičke mobilný telefón, okuliare a zväzok kľúčov, všetko v hodnote 90 eur. Pri lúpežnom prepadnutí k zraneniu dôchodcu nedošlo. Odcudzená kapsička aj s obsahom bola poškodenému mužovi vrátená. Obvinenému Lukášovi, ako mladistvému, za uvedený zločin hrozí trest odňatia slobody až na šesť rokov. Stíhaný je na slobode. Maloletý 13-ročný chlapec pre nedostatok veku, nie je trestné zodpovedný.

Olúpil a zbil mladého muža

Michalovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 25-ročného Martina z okresu Michalovce, ktorý v sobotu (5.4.) v skorých ranných hodinách na parkovisku na Okružnej ulici v Michalovciach lúpežne prepadol 30-ročného muža z okresu Michalovce. Od tohto muža žiadal peniaze. Keď mu poškodený muž peniaze nedal, tak ho fyzicky napadol. Niekoľkokrát ho udrel päsťou do hlavy a keď spadol na zem, tam doňho kopal. Potom mu napadnutý muž vydal finančnú hotovosť 25 eur a náramkové hodinky. Policajti začali po lúpežníkovi pátrať a o hodinu už bol v ich rukách. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel poškodený muž zranenie s dobou liečenia do 7 dní a bola mu spôsobená škoda cca 240.- €. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov, bol umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ PZ zároveň podal podnet na jeho vzatie do väzby.

Traja mladiství sa vlámali do obchodu

Policajti OO PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili troch mladistvých páchateľov z okresu Michalovce vo veku 14 a 15 rokov, ktorí sa koncom marca tohto roku vlámali do predajne v obci Vojany (okr. Michalovce). Z predajne odcudzili mliečne výrobky, alkoholické nápoje, cigarety, kávy, drogistický tovar a cukrovinky. Potom z pokladne ukradli mince v hodnote 50 eur. Poškodenému majiteľovi spôsobili celkovú škodu 500 eur. Ako mladistvým im za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Z ukradnutej retiazky sa dlho netešila

Rožňavskí policajti z krádeže retiazky zo žltého kovu zo záložne v Rožňave obvinili 26-ročnú ženu z Jelšavy. Tá v piatok (4.4.) dopoludnia vošla do jednej z rožňavských záložní, počkala kým bude s obsluhou sama a vypýtala si retiazku k nazretiu. Pozrela na cenovku a vrátila retiazku na pult. Keď jej pracovníčka uviedla, že si retiazku môže kúpiť i na splátky, retiazku schmatla z pultu a zo záložne utiekla. Keďže bol objekt napojený na pult centralizovanej ochrany na polícii, policajti boli ihneď na mieste a v priebehu dvoch hodín podozrivú ženu na základe popisu vypátrali a zadržali v súčinnosti s príslušníkmi ochrany objektov. Obvinenej žene za krádež hrozí až dvojročné väzenie.

Trebišovskí policajti zadržali podomového zlodeja

Policajti Obvodného oddelenia PZ Trebišov zadržali 22-ročného Trebišovčana, ktorý vykrádal neobývané rodinné domy v Trebišove. V sobotu (5.4.) ráno prišiel k rodinnému domu na ulici M.R. Štefánika v Trebišove, vošiel dnu cez neuzamknuté vchodové dvere, dom prehľadal a potom z domu odcudzil mobilný telefón s nabíjačkou, dve vreckové rádiá, puzdro na mobil, dve svietidlá a slúchadlá. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu cca 30 eur. O hodinu a pol už bol v rukách trebišovských policajtov. Vzhľadom na to, že podozrivý muž bol za obdobný skutok postihnutý v posledných 12 mesiacoch a taktiež bol za obdobný skutok v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený, vyslúžil si od povereného príslušníka PZ obvinenie pre prečin krádeže, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody až do troch rokov.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]