magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

KIRILL SIMONOV O ANNE KARENINE
@ Kultúra -> Tanec a Balet      Apr 25 2014 - 11:43 GMT

Premiéra veľkovýpravnej neoklasickej tanečnej drámy sa uskutoční 25. apríla. Svetoznámy príbeh Anny Kareniny žne úspechy po celom svete v rôznych spracovaniach. Filmoví či divadelní režiséri prostredníctvom neho skúmajú spoločnosť pohľadom do ľudských vzťahov a do vnútra človeka samotného. Aj mladý ruský režisér a choreograf Kirill Simonov, si exkluzívne pre košický balet vybral Annu Kareninu pre odhalenie premenlivosti človeka, túžbu po šťastí a úsilie o mravné sebazdokonalenie. Keď v hlavných postavách prebieha proces uvedomovania si seba samého, budeme svedkami ich stroskotania, ktoré ich vedie k životnej zrelosti a múdrosti. Celkovým tragickým ladením baletnej drámy, ktorá môže vyvolávať úzkosť a nepokoj, už aj samotný Tolstoj vyjadril svoj nesúhlas s buržoáznym vývojom Ruska. Baletná dráma Anna Karenina zobrazí typ "nevernej ženy", nie príliš romanticky ladenej, ctiacej morálne hodnoty a ako láskyplnú matku. Anna v mimomanželských vzťahoch nehľadá chýbajúcu romantiku, ale len jedinú lásku k osudovému mužovi.

Kirill Simonov sa narodil v ruskom meste Petrozavodsk v roku 1975. Choreografiu vyštudoval na slávnej Vaganovej akadémii ruského baletu v Moskve. Získal niekoľko prestížnych choreografických cien za svoju neoklasickú tvorbu a medzi jeho popredné diela patrí Luskáčik v Mariinskom divadle Petrohrad, na ktorom spolupracoval so svetovým dizajnérom Mihailom Chemiakinom, Madame Lionelli premiérovanú v Albert Hall v Londýne, či balet Pulcinella v Novosibirskej opere.

REALIZAČNÝ TÍM

 

Réžia a choreografia:

 

 

 

 

Kirill Simonov

Scéna:

 

 

 

 

Emil Kapelusch

Kostýmy:

 

 

 

 

Stefania von Grauroig

Hudba:

 

 

 

 

Rodion Ščedrin

 

 

 

 

 

 

OSOBY A OBSADENIE:

Anna Karenina

 

 

 

 

Eva Sklyarova, Ami Fujikawa, Boglárka Kovalski, Inessa Yagolnik

Vronský:

 

 

 

 

Sergei Iegorov, Igor Pashko, Peter Rolik, Vasyl Sevastyanov

Kiti:

 

 

 

 

Yulija Chemitova, Boglárka Kovalski

Betsi:

 

 

 

 

Lyudmyla Vasylyeva, Elena Chetvernya

Sorokina:

 

 

 

 

Natalia Bajin-Litvinova, Lyudmyla Vasylyeva

Zdroj   http://www.sdke.sk/

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]