magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 15 2014 - 12:28 GMT

Dôchodkyňa jazdila opitá, nafúkala takmer tri promile

Polícia na cestách Košického kraja opäť „načapala“ nezodpovedných vodičov, ktorí hazardujú nielen so svojím životom, ale aj ohrozujú život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia ich obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky:

62-ročná Mária z Košíc včera (14.4.2014) krátko po šiestej hodine večer, viedla osobné motorové vozidlo zn. NISSAN Almera pod vplyvom alkoholu, po ceste v smere od obce Bohdanovce na obec Vyšná Myšľa. Pri kontrole bola podrobená aj dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu ktorou jej bola nameraná hodnota 1,29 mg/l alkoholu v dychu (2,69 promile).

39-ročný Drahoslav z okresu Spišská Nová Ves včera (14.4.2014) krátko po ôsmej hodine ráno premával po ulici Letnej v meste Spišská Nová Ves smerom na Smižany, na osobnom motorovom vozidle továrenskej značky Peugeot Boxer. Bol zastavený a kontrolovaný dopravnou hliadkou PZ a následnou vykonanou dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 0,52 mg/l vydychovaného alkoholu v dychu (1,08 promile).

26-ročný Mário z okresu Gelnica v nedeľu (13.4.2014) krátko pred 19,00 hodinou viedol osobné motorové vozidlo značky BMW 318 po miestnej komunikácii v obci Švedlár, kde bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Vykonanou dychovou skúškou mu namerali hodnotu 1,23  mg/l alkoholu v dychu (2,55 promile).

Všetci traja obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie. Takýmto nezodpovedným prístupom ich okrem privodenia trestného stíhania a následného trestu, celý proces, ktorým musia takíto vodiči prejsť, môže vyjsť draho. Preskúmanie zdravotnej spôsobilosti či poradenstvo u psychológa a v konečnom dôsledku i uložený peňažný trest súdom alebo správnym orgánom značne zasiahne do rodinného rozpočtu vodičov. Azda najhoršie doplatia na to najmä vodiči z povolania, ktorí sa živia práve šoférovaním. Pri uloženom zákaze viesť vozidlo môžu prísť o celú výplatu a dokonca i o prácu. Ide o osobnú zodpovednosť každého vodiča, ktorý si sadá za volant v čase kedy by šoférovať nemal.

Vlámali sa do chaty aj do rodinných domov, pri vlámačke ich prichytili policajti

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 47-ročného Zoltána z Košíc, ktorý v polovici januára 2014 v chatovej lokalite na ulici Pri plynárni v Košiciach, vnikol na pozemok záhradnej chatky, kde sa vlámal do bývalého koterca, odkiaľ ukradol kovové mreže. Následne sa vlámal aj do kôlni z ktorej ukradol fúrik. Potom prešiel k záhradnej chatke kde po vlámaní porozhadzoval všetky veci ktoré sa tam nachádzali, avšak odtiaľ nič neukradol. Takto  spôsobil škodu vo výške 90,- eur.

Z prečinu krádeže v  štádiu pokusu a prečinu porušovania domovej slobody obvinili michalovskí policajti 61-ročného  Milana z Michaloviec. Obvinený počas uplynulého víkendu vošiel na riadne oplotený dvor rodinného domu na ulici ¼. Štúra v Michalovciach, kde sa vlámal do domu. Z domu povynášal rôzne veci ako  športové tašky, rukavice, baterku, skrutkovač, pletený košík, slzotvorný sprej, sadu príborov, hrnce, obuv, vysávač, okuliare atď.. Mal však smolu, veci nestihol ukradnúť, nakoľko okolo prechádzajúci hliadkujúci policajti ho spozorovali a pri čine prichytili.

Z tých istých prečinov obvinili aj 24-ročného Jozefa a jeho iba 15-ročného komplica z okresu Michalovce. Títo z 10. na 11. apríla 2014 neoprávnene vošli na dvor rodinného domu v obci Čičarovce (okres Michalovce). Následne sa cez okno vlámali do domu, odkiaľ odcudzili monitor počítača a automatickú pračku. Spôsobili celkovú škodu vo výške 220,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, mladistvému polovica z tejto trestnej sadzby.

Vykradli potraviny aj zberňu druhotných surovín, svoj lup nemuseli ďaleko nosiť

Príslušníci Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany v spolupráci s kolegami z kriminálnej polície Michalovce vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 24-ročného Štefana. Tento sa spoločne s mladistvým komplicom (obaja z okresu Michalovce) minulý týždeň vlámali do budovy potravín v obci Čičarovce. Odcudzili rôzne tabakové výrobky, alkoholické nápoje a rôzne druhy mäsových výrobkov. Policajti časť vecí našli pri obhliadke miesta činu za plotom susednej materskej škôlky. Takto spôsobili celkovú škodu za 250,- eur. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Gelnickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili dvoch Žakarovčanov (21,18) a jedného Gelničana (18), ktorí sa dňa 11. apríla 2014 vlámali do objektu firmy, ktorý v súčasnosti slúži ako zberňa druhotných surovín na Hnileckej ulici v Gelnici. Z jednej miestnosti v objekte demontovali zo šrámkovačky a brúsky gátrových píl celkovo tri elektromotory a ich ďalšie kovové a hliníkové časti. Tieto naložili na prinesený fúrik a následne odcudzené veci predali v druhej zberni druhotných surovín na tej istej ulici za necelých 17,- eur. Žilinskej spoločnosti spôsobili škodu na odcudzených veciach vo výške najmenej 1.000,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]