magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Akademia Ruchu: Podpis
@ Kultúra -> Podujatia      Apr 28 2014 - 10:18 GMT

V utorok 29. 04. 2014 o 21:00 pri Urbanovej veži môžete prísť na akciu Podpis, ktorá vychádza z predpokladu integrovať ľudí reprezentujúcich rôzne sociálne, kultúrne a etnické prostredia, ktorí zborovo vykonávajú jednu zosynchronizovanú činnosť – zametajú mestské priestranstvo, ktoré bolo vybrané vzhľadom na symbolický kontext či tradíciu miesta. Táto akcia zo symbolického hľadiska najčastejšie predstavuje ukončenie, vymedzenie nejakého stavu, ktorý keď nastane, je potrebné už len pozametať, upratať a zhasnúť svetlá. Účasť na akcii, ktorá pozostáva z koordinovaných, rytmicky a plynulo vykonávaných činností veľkej skupiny ľudí, vyvoláva pocit jednoty, či dokonca špecifického tranzu. Projekt predstavuje Akademia Ruchu v rôznych krajinách Európy od roku 1979.

Ak máte chuť priamo sa zapojiť do deja, hľadáme 40 dobrovoľníkov, ktorých úloha bude vytvárať na Urbanovej veži za pomoci reflektoro vlastnými telami rôzne tiene a obrazce. Prihláste sa na e-mailovej adrese [email protected].

Podujatie finančne podporilo Ministerstvo kultúry a národného dedičstva Poľskej republiky a Poľského inštitútu Bratislava.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]