magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 28. 04.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Apr 29 2014 - 11:24 GMT

Z  útoku na rozhodcu obvinili piatich

Včera sme Vás informovali o prípade fyzického útoku na rozhodcu futbalového zápasu v obci Richnava ku ktorému došlo v sobotu (26.4.2014) okolo 14,00 hodiny : http://www.minv.sk/?aktuality-kosice&sprava=rozhodca-za-cervenu-dostal-nakladacku. Policajti Obvodného oddelenia PZ Krompachy páchateľov tohto skutku ešte včera vypátrali a po vykonaní procesných úkonov z prečinov ublíženie na zdraví a výtržníctva obvinili troch mužov (30,34,35) a dvom mladistvým (15,16) z okresu Gelnica, ktorí sú za útok zodpovední. Na základe dokazovania, výsluchov a výpovedí ostatné osoby ktoré na trávnik vybehli len pobehovali okolo poškodeného rozhodcu. V prípade dokázania viny obvineným hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Drogy schovával v lakťovej opierke

Michalovskí kriminalisti odhalili ďalšie drogy. Tie našli u 20-ročného mladíka zo Strážskeho pred mesiacom na Laboreckej ulici v Strážskom. Schovával ich v lakťovej opierke osobného motorového vozidla zn. AUDI A4. Takto neoprávnene prechovával v polyetylénovom vrecku vysušené vrcholky rastliny konope (Cannabis) o celkovej hmotnosti 2,43g s priemerným obsahom 5,8 % THC (tetrahydrokanabinolu). Z tohto množstva by bolo možné, podľa znaleckého posudku pripraviť až 14 obvykle jednorazových dávok drogy. Vyšetrovateľ muža obvinil z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.

V ahanovskom tunely vlak usmrtil muža

Včera (28.4.2014) krátko po 21,00 hodine došlo v traťovom úseku medzi železničnou zastávkou ahanovce a železničnou stanicou Kostoľany nad Hornádom k zrazeniu a usmrteniu osoby doposiaľ nezistenej totožnosti. Muž vo veku okolo 50-rokov náhle skočil spoza unimobunky do koľajiska pred prichádzajúci vlak smerujúci z Košíc do Bratislavy. Rušňovodič vlaku (46) aj napriek použitiu rýchločinného brzdenia pre krátku vzdialenosť nedokázal zrážke zabrániť. Alkohol u rušňovodiča nebol zistený. Obhliadajúci lekár konštatoval exitus následkom polytraumy tela a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. V dôsledku dokumentovania tragédie bola doprava na I. traťovej koľaji prerušená úplne do 21,40 hod. a na II. traťovej koľaji až do 24,00 hodiny. Polícia túto tragickú udalosť vyšetruje ako prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti ako aj stotožnenie nebohého sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Policajti zastavili vodiča s takmer tromi promile, ďalší pre alkohol jazdu nezvládol

Včera (28.4.2014) o polnoci policajná hliadka zastavila a kontrolovala 47-ročného vodiča z obce Kechnec. Ten riadil osobné motorové vozidlo zn. Mercedes Benz v smere od obce Kechnec na obec Milhosť. Pri dychovej skúške mu bola nameraná hodnota alkoholu v dychu 1,38 mg/l čo je v prepočte 2,88 promile. Poverený príslušník vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a so súhlasom službukonajúceho prokurátora ho umiestnil do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Včerajšiu jazdu s alkoholom za volantom nezvládol 48-ročný Trebišovčan, ktorý o pol ôsmej ráno na Puškinovej ulici v Trebišove spôsobil dopravnú nehodu. S nákladným motorovým vozidlom zn. Iveco s návesom zn. Krone pri odbočovaní vľavo do objektu firmy sa pravdepodobne plne nevenoval vedeniu  vozidla a zadnou pravou časťou návesu narazil do pred domom zaparkovaného vozidla Toyota Corola. Na tomto poškodil ľavú časť. Dychovou skúškou u vodiča namerali hodnotu 0,67 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte 1,40 promile. Na návese vznikla škoda vo výške 200,- eur pre firmu z obce Vojčice a na motorovom vozidle Toyota škoda vo výške 2.000,- eur.  Vodičovi  policajti zadržali vodičský preukaz a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky za čo mu hrozí až ročné väzenie, nehovoriac o tom, že ako vodič z povolania bez zadržaného vodičského oprávnenia môže prísť aj o prácu.

Srna a nehody

Včera ráno o pol ôsmej v Michalovskom okrese spôsobila srna prebehujúca cez cestu škodovú udalosť, následne došlo k dopravnej nehode. Medzi obcami Petrovce nad Laborcom a Nacina Ves 48-ročný vodič z okresu Sobrance s vozidlom zn. Škoda Fábia, prednou časťou vozidla zachytil srnu, ktorú pri náraze odhodilo do protismeru a do ktorej narazil 54-ročný Michalovčan s vozidlo zn. Renault Scenic. Následne do odstaveného vozidla zn. Renault narazil 42-ročný vodič z okresu Vranov nad Topľou s vozidlom zn. Opel Movano. Pri dopravnej nehode utrpel ľahšie zranenie spolujazdec (38) z vozidla Opel, ktorý bol jednorazovo ošetrený. Na vozidle Opel vznikla škoda 1.000,- eur a na vozidle Renault škoda 5.000,- eur. Zrazenie srny bolo riešené zo strany poškodeného ako škodová udalosť nezavinená vodičom, avšak následné narazenie vozidla Opel do vozidla Renault z dôvodu dostatočne nevenovaniu pozornosti vedeniu vozidla zo strany vodiča vozidla Opel, polícia dokumentovala ako dopravnú nehodu. Vinníkovi bola na mieste uložená bloková pokuta. /foto k nehode v prílohe/

Medzi nástrahy jarného obdobia, ktoré pre vodičov pripravila príroda, patrí aj lesná či poľná zver. Od vodičov sa v tomto období vyžaduje väčšia opatrnosť a predvídavosť na miestach, kde je pravdepodobné, že sa zver na ceste objaví. Ak sa už zviera dostane na vozovku, neodporúčame vodičom, aby sa pokúšali zvieratám vyhnúť vo vysokých rýchlostiach. Následky šmyku môžu byť oveľa väčšie ako zrážka so zvieraťom. To platí najmä pri jazde po diaľnici.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]