magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01.05.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 12 2014 - 11:16 GMT

Zmizla“ stovka mobilov aj viac ako tucet poklopov

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa zo stredy na štvrtok vlámal do skladu predajne v jednom z košických obchodných centier. Odtiaľ následne odcudzil viac ako sto mobilných telefónov a ďalší tovar, čím spoločnosti so sídlom v Košiciach spôsobil škodu za viac ako  46.000,- eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže /trestná sadzba na 3 až 10 rokov/.

Polícia pátra aj po doposiaľ nezistenom páchateľovi, ktorý v polovici apríla 2014 z verejných komunikácii v správe mesta Košice a v správe Mestskej časti Košice-Barca, odcudzil celkom dvadsaťtri kanalizačných vpusti. Spôsobil celkovú škodu vo výške za takmer 1.900,- eur.

Muža vytiahli z auta a bili palicami, žene zlomili ruku

Polícia vyšetruje skutok, ktorého sa dopustili doposiaľ nestotožnení páchatelia ešte včera (1.5.2014) krátko pred siedmou hodinou večer. Na mieste verejnosti prístupnom fyzicky napadli 35-ročného obyvateľa Bidoviec. Ten premával svojím osobným motorovým vozidlom zn. ŠKODA – Favorit, po ceste v rómskej osade Bidovce (okres Košice-okolie), kde ho prinútili zastaviť vozidlo. Následne na aute rozbili okná a z vozidla ho násilím vytiahli na cestu. Poškodeného bili palicami po hlave, čím mu spôsobili tržné rany hlavy s dobou liečenia do 3 týždňov. Počas útoku napadli aj 57-ročnú ženu, ktorá poškodeného bránila. Palicou jej zlomili ruku, zo zranení sa bude liečiť do 28 dní. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva. Páchateľom za tento skutok hrozí až trojročné väzenie.

Na otca zaútočil sekerou

Poverený príslušník z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 24-ročného Medzevčana. Obvinený včera (1.5.2014) popoludní v byte na prízemí jedného z obytných blokov v Medzeve (okres Košice-okolie), pod vplyvom alkoholických nápojov sa sekerou zahnal na svojho otca (59). Takmer ho zasiahol v čom mu zabránili jeho rodinný príslušníci. Potom čo ho odsotili začal udierať sekerou do zeme a vykrikoval že ho zabije. Obvinený bol so súhlasom službukonajúceho prokurátora umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Za útok na verejného činiteľa mu hrozí až osemročný trest

Trebišovský vyšetrovateľ zo zločinu útoku na verejného činiteľa obvinil 30-ročného Štefana z mesta Kráľovský Chlmec. Obvinený v posledný aprílový deň (30.4.2014) pred rodinným domom na Hlbokej ulici v Kráľovskom Chlmci pod vplyvom alkoholu, fyzicky napadol člena hliadky Mestskej polície. Vreckovým nožom ho porezal na ruke, čím mu spôsobil zranenie s dobou liečenia do 7 dní. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Tínedžeri potiahli Babetu

Policajti Obvodného oddelenia PZ Kysak vypátrali miestnych chlapcov, ktorí majú na svedomí krádež motocykla zn. Babeta z rodinného domu v Kostoľanoch nad Hornádom (okr. Košice-okolie).  Jeden z dvojice 14-ročných chlapcov v noci zo dňa 20. na 21. apríla 2014 preskočil oplotenie pozemku domu na ulici Malek. Jeho komplic ostal na ulici pred bránou domu „strážiť čistý vzduch“, kým kamarát z pozemku odcudzil motocykel, ktorý vytlačil z dvora po tom, čo si z vnútornej strany odomkol kľúčom vchodovú bránu. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 200,- eur. Poverený príslušník tínedžerov obvinil z prečinu porušovania domovej slobody za čo im v prípade dokázania viny ako mladistvým hrozí až ročné väzenie. Policajti motocykel zaistili u jedného z chlapcov a vrátili majiteľovi.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]