magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 07. a 06. 05.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 12 2014 - 11:16 GMT

Z košických bytov mizla hlavne elektronika

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody obvinili 23-ročného Tomáša z Košíc. Obvinený sa v priebehu apríla a mája vlámal do viacerých bytov v Košiciach. Na Rastislavovej ulici vnikol do bytu na prízemí cez vetracie okno. Z bytu  ukradol rôzne šperky, hodinky, rôznu elektroniku a iné osobné veci. Do ďalšieho bytu sa vlámal na Puškinovej ulici po prekonaní uzamykacieho mechanizmu dverí. Odtiaľ odcudzil taktiež rôzne šperky a  rôznu elektroniku. V oboch prípadoch doposiaľ nebola vyčíslená spôsobená škoda. Do tretice neoprávnene vnikol do neuzamknutého bytu na Mäsiarskej ulici. Ukradol opäť rôznu elektroniku, čím trom Izraelčanom spôsobil škodu za viac ako 2.100,- eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Za karasy do basy

Poverený policajt PZ z prečinu pytliactva obvinil 52-ročného Jána z okresu Trebišov, ktorý  bol v stredu (7.5.2014) vo večerných hodinách prichytený v katastri obce Malé Trakany (okr. Trebišov).  Obvinený ako člen miestnej rybárskej organizácie, lovil ryby zakázaným spôsobom a to košom z drôteného pletiva. Do tohto ulovil celkom štyri ryby druhu Karas striebristý o celkovej hmotnosti 1,4 kg. Miestnej rybárskej organizácii spôsobil škodu 4,39,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Rožňavskí policajti vyšetrujú klapky

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý dňa  5.5.2014 v Rožňave v mieste zvanom „Čipkov kopec", poškodil na vodovodnom potrubí uzatvárateľnú klapku – šupátko. Potrubím sú pitnou vodou zásobované mestské časti mesta Rožňava. V šachte na klapke odstránil skrutky, následkom čoho došlo k zaplaveniu šachty a vytekaniu vody z potrubia. K prerušeniu ani obmedzeniu dodávok vody pre obyvateľov mesta však nedošlo. Poškodením klapky a únikom vody bola vodárenskej spoločnosti spôsobená škoda vo výške najmenej 700,- eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia /trestná sadzba na jeden až päť rokov/.

Nôž s vedrom ho môže stáť väzenie

Michalovskí policajti vypátrali a vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 61-ročného Milana z Michaloviec. Obvinený začiatkom apríla tohto roku vo večerných hodinách na Štúrovej ulici v Michalovciach, preskočil oplotenie rodinného domu. Vošiel do neuzamknutého hangáru, odkiaľ odcudzil lovecký nôž a vedro. Spôsobil škodu za 35,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Michalovskí policajti pátrali po nezvestnej tínedžerke

V utorok krátko pred trinástou hodinou oznámila polícii 34-ročná Michalovčanka nezvestnosť svojej 15-ročnej dcéry. Tá v pondelok ráno odišla z domu do školy v Michalovciach, kde však nedošla a nepodala o sebe žiadnu správu. Po tínedžerke už policajti pátrali aj v minulosti, kedy ju našli v jednom z michalovských podnikov. Aj včera sa policajtom tínedžerku podarilo do dvoch hodín vypátrať na Fidlikovej ulici v Michalovciach.

Aj napriek vopred avizovanej akcii vodiči jazdili prirýchlo

S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky v Košickom kraji a zároveň znížiť počet dopravných nehôd s následkom na životoch a zdraví účastníkov cestnej premávky, počas včerajšieho dňa vykonala policajti v Košickom kraji celokrajskú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie ustanovených a obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel. Do akcie sa zapojilo celkom 52 policajtov dopravnej a poriadkovej polície. Počas štyroch dopoludňajších hodín zistili až 130 priestupkov. Rýchlosť prekročilo až 87 vodičov. U jedného vodiča a jedného cyklistu zistili aj požitie alkoholických nápojov. Ïalšia jazda im bola zakázaná a vodič prišiel aj o vodičský preukaz.  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]