magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 11.05.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 12 2014 - 11:32 GMT

Mladý výtržník už čelí obvineniu a „sedí“ v cele

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto z prečinu výtržníctva obvinil 19-ročného Reného z Košíc, ktorý v sobotu o polnoci na Hlavnej ulici v Košiciach fyzicky napadol rovesníka z Košíc, pričom mu spôsobil zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. V druhom prípade, včera nadránom na rohu ulíc Továrenská a Hlavná v Košiciach fyzicky napadol 30-ročného Košičana, ktorému spôsobil zranenia s dobou liečenia do 10 dní. Policajti výtržníka umiestnili do cely policajného zaistenia a zároveň spracovali podnet na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie. Obvinený mladík bol v minulosti za obdobnú trestnú činnosť viackrát trestne stíhaný.

Z infúznej jednotky ukradol kabelku a ženu i sestričku zamkol v miestnosti

Z prečinu krádeže poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto obvinil 30-ročného Martina z Košíc, ktorý v piatok (9.5.) popoludní v objekte jednej z košických nemocníc vbehol do miestnosti infúznej jednotky, kde z parapetnej dosky vedľa postele odcudzil dámsku kabelku 63-ročnej žene z Košíc a ušiel. Poškodená žena krádeži zabrániť nevedela, pretože bola pripojená na infúzie. V miestnosti sa nachádzala aj zdravotná sestra, ktorá nestihla zareagovať a rozbehla sa za páchateľom. No zistila, že ich páchateľ v miestnosti zamkol. Ihneď sa telefonicky skontaktovala s pracovníkom SBS, ktorému uviedla čo sa stalo a podrobne popísala páchateľa. SBS-kár podozrivého muža spozoroval a za pomoci ďalších dvoch zamestnancov nemocnice podozrivého muža aj s odcudzenou kabelkou na prízemí chytili.Následne bola na miesto privolaná policajná hliadka PMJ, ktorá podozrivého muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia.

Poškodenej žene bola spôsobená škoda vo výške 250 eur, kabelka s obsahom poškodenej dôchodkyni bola vrátená. Keďže bol obvinený muž za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený, v prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzeni.
 

Rudňančan sa vyhrážal svojej žene zabitím

Markušovskí policajti z prečinu ublíženia na zdraví a z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili  35-ročného Matúša z obce Rudňany (okr. Spišská Nová Ves), ktorý od 11. apríla do 8. mája tohto roku fyzicky napádal svoju manželku (33). Bezdôvodne ju udieral, kopal do nej a opakovane sa jej vyhrážal zabitím. Naposledy pred niekoľkými dňami zobudil svoju ženu a začal jej nadávať a vyhrážať sa jej, že ju zabije. Chytil ženu za krk a hodil o stenu. Potom ju chytil za vlasy a takto ju ťahal po zemi, pričom ju päsťami udieral do tváre. Následne sa poškodenej žene podarilo utiecť k príbuzným. Podľa predbežnej lekárskej správy poškodená žena utrpela zranenia s dobou liečenia 14 dní. Policajti útočníka zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník OO PZ Markušovce zároveň podal podnet na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny mu za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]