magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18.05.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 19 2014 - 16:08 GMT

Nájdený mobil si ponechal, hrozí mu väzenie

Košickí policajti z prečinu zatajenia veci obvinili 32-ročného Karola z Košíc, ktorý dňa 5.mája 2014 v poobedňajších hodinách v Košiciach časti Kavečany, našiel pri bobovej dráhe mobilný telefón zn. HTC One, ktorý si prisvojil. Poškodenému majiteľovi spôsobil škodu vo výške 350,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Rybárska stráž načapala pytliaka pri čine

Poverený príslušník PZ z prečinu pytliactva obvinil 22-ročbého Ferdinanda z okresu Trebišov. Obvinený včera (18.5.2014) v popoludní lovil ryby v rybárskom revíre (zv. Materiálna jama-Tehelňa) v katastrálnom území Veľké Kapušany. Bol kontrolovaný členmi rybárskej stráže Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu ktorí zistili, že nie je členom žiadneho rybárskeho zväzu a nie je ani držiteľom rybárskeho lístka a platného povolenia na rybolov. Obvinený žiadnu rybu neulovil, a preto rybárskej organizácii nespôsobil žiadnu materiálnu škodu. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Mladík sa zo svojho lupu dlho netešil

Sobraneckí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného Daniela zo Sobraniec. Obvinený začiatkom mája tohto roku preskočil uzamknutú bránu a vnikol na oplotený dvor neobývaného rodinného domu na Štúrovej ulici v Sobranciach. Následne vykopol uzamknuté dvere skladu s náradím, vnikol dnu a z jeho priestorov odcudzil kábel na 220 V, dva reproduktory do auta, automobilový kompresor a strunovú kosačku. Majiteľke spôsobil celkovú škodu vo výške 210,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Tínedžer sa zahral na kovboja - vystrelil na muža

V sobotu po polnoci policajti v Rožňavskom okrese po preverení telefonického anonymného oznámenia na linku 158, že v miestnom bare v Dobšinej došlo k napadnutiu muža, zadržali iba 16-ročného miestneho tínedžera. Ten mal ešte v piatok pred polnocou v bare počas diskotéky po predchádzajúcej vzájomnej hádke napadnúť 52-ročného muža. Spoza opasku nohavíc vytiahol plynovú  pištoľ z ktorej na poškodeného vystrelil. Nespôsobil mu žiadne zranenia. Policajti mladíkovi namerali viac ako promile alkoholu v krvi a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ  ho obvinil z prečinu výtržníctva /trestná sadzba na 6 mesiacov až tri roky, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu/ a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie.  

Vodič z miesta dopravnej nehody „údajne“ ušiel

Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti dopravnej nehody ku ktorej došlo v sobotu krátko po polnoci v okrese Michalovce. Doposiaľ nestotožnený vodič viedol osobné motorové vozidlo zn. Suzuki Swift v obci Pozdišovce v smere na obec Laškovce. Po odbočení vľavo zišiel z cesty vpravo mimo vozovku, kde prešiel cez trávnatú plochu a pred rodinným domom prednými kolesami a spodnou časťou vozidla narazil do betónového poklopu odvodňovacieho kanála. Vozidlo náraz odhodil do zadnej ľavej časti odstaveného osobného motorového vozidla zn. Škoda Favorit. Vo vozidle sa nachádzali dvaja muži podľa ich tvrdenia boli obaja spolujazdci a vodič z miesta dopravnej nehody  ušiel. Ide o 27-ročného Michalovčana s negatívnou dychovou skúškou a jeho rovesníka z Pozdišoviec, u ktorého policajti dychovou skúškou namerali 0,81 mg/l alkoholu v dychu /1,69 promile/. K ich zraneniu nedošlo. Na vozidle zn. Suzuki Swift vznikla škoda 3.000,- eur a na odstavenom vozidle zn. Škoda Favorit škoda 500,- eur. Kto riadil  vozidlo v čase nehody policajti zisťujú.

Ani tento týždeň vás policajti nemusia zastaviť

Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere v týchto okresoch: zajtra 20.05.2014 na teritóriu okresu Trebišov a vo štvrtok 22.05.2014 v okresoch Košice a Rožňava. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]