magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Páchateľ s kuklou prepadol záložňu, pred hliadkou neušiel
@ Aktuálne -> Rôzne      May 20 2014 - 14:12 GMT

Košickí policajti včera popoludní expresne rýchlo zadržali páchateľa, ktorý krátko predtým prepadol jednu z košických záložní na sídlisku Nad jazerom.

Kuklou maskovaný páchateľ včera okolo 15.00 hodiny vošiel do záložne s kovovou tyčou. Následne tyčou rozbil sklenené výplne vitrín, odkiaľ ukradol viac ako 120 kusov rôznych šperkov zo žltého a bieleho kovu a ušiel. Košickej spoločnosti spôsobil celkovú škodu vo výške približne 20.000,- eur.

Šokovaná predavačka zalarmovala políciu a Operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktoré prijalo na tieňovú linku 158 ďalšie tri telefonické oznámenia od občanov, ktorí svojou všímavosťou a neľahostajným prístupom napomohli popisom páchateľa a smerom jeho úniku k jeho následnému zadržaniu, vyhlásilo pátranie. Policajti po páchateľovi okamžite začali pátrať a už na Golianovej ulici medzi blokmi spozorovali osobu na bicykli zodpovedajúcu popisu páchateľa. Namierila si to k nej, avšak v momente keď ich podozrivá osoba zbadala, dala sa na útek cez ulicu Ukrajinskú smerom ku štrkovisku. Neďaleko štrkoviska muž zoskočil z bicykla, zahodil tašku s lupom a bežal do poľa. Na výzvy policajtov aby zastavil nereagoval a utekal čo mu sily stačili. Policajti ho dobehli a spacifikovali. Následne zaistili aj tašku s tabuľami šperkov a zadržanú osobu predviedli na príslušný útvar.

Išlo o 19-ročného Jozefa z okresu Košice-okolie, ktorý sa k činu priznal, a poverený príslušník PZ ho po vykonaní procesných úkonov obvinil z prečinu krádeže.

Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]