magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 20.05.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 21 2014 - 11:10 GMT

Ukradol opicu, levovi zlomil chvost a zanechal spúšť

Polícia vyšetruje krádež ku ktorej došlo ešte počas uplynulého týždňa v okrese Košice-okolie. Doposiaľ nezistený páchateľ v obci Bukovec rozbil drevené tabule vchodových dverí v reštaurácii miestneho hotela, tohto času mimo prevádzky. Vzniknutým otvorom sa dostal do hotela, kde zničil zariadenia v ubytovacích jednotkách a chodbách a to tak, že porozbíjal svetelné lampy, obrazy, zrkadlá a drevený nábytok. V poľovníckom salóniku poškodil preparáty exotických zvierat. Poodlamoval parožie na dvoch preparátoch, polámal chvost preparátu leva a odcudzil preparát opice. Na prízemí s recepciou a reštauráciou vypustil práškové hasiace prístroje a v uprostred reštaurácie založil oheň, čím došlo k poškodeniu podlahy. V celom interiéri hotela zanechal značný neporiadok. Poškodená košická spoločnosť škody doposiaľ nevyčíslila. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

Chcel olúpiť trinásťročné dievča o 20 centov, hrozí mu až dvanásť rokov väzenia

Vyšetrovateľ PZ zo zločinu lúpeže obvinil 18-ročného Andreja z Moldavy nad Bodvou. Obvinený včera dopoludnia na Vodnej ulici v Moldave nad Bodvou (okres Košice-okolie), lúpežne prepadol iba 13-ročnú žiačku základnej školy. Pristúpil k nej a žiadal od nej 20 centov. Následne ju chytil za tričko a vtiahol do opustenej miestnosti dreveného stánku.Tam sa jej snažil z ruky vytrhnúť 20 centov, čo sa mu nepodarilo. Spôsobil jej škrabance a roztrhnutím trička škodu vo výške 5,- eur. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mladíkovi trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Za smrť mladého muža obvinili zodpovedného pilčíka

Padajúci strom zasiahol robotníka, cestu do nemocnice neprežil /

Krompašskí policajti začali trestné stíhanie vo veci usmrtenia, ku ktorému došlo včera (24.4.2014) okolo trinástej hodiny v lesnom poraste zvanom Rybník v katastrálnom území mesta Krompachy. Počas vykonávaných lesných prác došlo za doposiaľ presne nezistených okolností po zrezaní stromu k jeho pádu, pričom pri dopade zasiahol svojím vrcholcom 29-ročného Krompašana. Utrpel zranenia hlavy a hrudníka s následkom smrti ku ktorej došlo  počas prevozu privolanou rýchlou zdravotníckou pomocou.“ /informácia z tlačovej správy zo dňa 25.4.2014/

Polícia po dôkladnom vyšetrení tohto prípadu z prečinu usmrtenia spôsobeného z nedbanlivosti obvinila 53-ročného Michala z Krompách.  Obvinený počas vykonávaných lesných prác s  platným  povolením  na  prípravu  drevnej hmoty v  samovýrobe,  neprekontroloval  pred  hlavným  rezom  píleného stromu,  či  sa  v  priestore  pádu  stromu  nenachádza  nejaká  osoba, nepostavil na určité miesto  náležíte  poučenú  zodpovednú  osobu  ani hliadku na zaistenie priestoru a strom zrezal bez potrebnej  odbornej  kvalifikácie. Takto porušil bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v ťažbe, sústreďovaní,  odvoze a  manipulácii  dreva podľa príslušných zákonných ustanovení. Usmrtený muž sa nachádzal v ohrozenom priestore pádu stromu, v dôsledku čoho došlo k jeho zraneniu s následkom smrti. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie.

Vlámal sa do domu, potiahol vodáreň, kosačku aj kábel

Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany vypátrali a z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže obvinili 22-ročného Marcela z okresu Michalovce. Obvinený dňa 10. mája 2014 v obci Maťovské Vojkovce, preskočil oplotenie rodinného domu. Cez záhradu prešiel na dvor, rozbil sklenenú výplň na okne a z domu odcudzil domácu vodáreň, elektrickú kosačku a 100 m elektrického predlžovacieho kábla. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 140,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]