magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 22.05.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 26 2014 - 11:33 GMT

Za sériu vykradnutých garáží stíhajú päť osôb

Markušovskí policajti objasnili sériu vlámaní do garáží v obci Rudňany (okres Spišská Nová Ves), ku ktorým došlo v priebehu tohto mesiaca. Krádeže majú na svedomí traja muži a dvaja chlapci z tej istej obce. Poverený príslušník ich obvinil z prečinu krádeže za čo im v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie. U dvoch mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu. V jednom prípade sa dopustili aj trestného činu porušovania domovej slobody, pričom spisový materiál v danej veci bol odstúpený na Odbor kriminálnej polície v SNV. Vyšetrovateľ po vykonaní procesných úkonov im vznesie obvinenie aj za tento skutok. Jeden z hlavných aktérov 16-ročný mladistvý z obce Rudňany skončil v cele policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Dobšiná vypátrali páchateľa zodpovedného za krádež elektromotora a elektrického agregátu, ktoré skončili vo výkupne zberných surovín v Dobšinej a v Rožňave. Za ich krádež trestne stíhajú 26-ročného Miloša z okresu Rožňava, ktorého obvinili z prečinu krádeže. Odcudzené veci ukradol z neoploteného areálu firmy v Dobšinej ešte začiatkom marca tohto roku. Popradskej spoločnosti spôsobil škodu vo výške 320,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Za sieť môže zaplatiť až trojročným väzením

Poverený príslušník PZ z prečinu pytliactva obvinil 56-ročného Juraja z okresu Michalovce. Obvinený včera ráno v katastrálnom území obce Budkovce (okres Michalovce), lovil ryby v rybárskom revíri na rieke Laborec bez platného povolenia a zakázaným spôsobom do siete o rozmere 2x2 metre tzv. čereňom. Majetkovú škodu nespôsobil, nakoľko nestihol uloviť žiadnu rybu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky.

Motocyklistu po zrážke s autom previezli s ťažkým zranením do nemocnice

Včera krátko po pol desiatej večer došlo na Lastomírskej ulici v Michalovciach k dopravnej nehode medzi autom a motocyklom. 54-ročná Michalovčanka vychádzala z parkoviska na osobnom motorovom vozidle zn. Peugeot a odbočovala vľavo smerom do mesta. Nedala prednosť oproti idúcemu motocyklu zn. HONDA CB 500, ktorý v smere od mesta na obec Lastomír viedol 20-ročný Michalovčan, bez príslušného vodičského oprávnenia kategórie „C“ a v čase uloženého zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Pri zrážke s vozidlom motocyklista utrpel ťažké zranenie s dobou liečenia cca 3 mesiace, bol rýchlou zdravotnou službou prevezený na ošetrenie do nemocnice. Požitie alkoholu u vodičov nebolo zistené. Na aute a motocykli vznikla celková škoda 1.500,- eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania, mladému motocyklistovi hrozí obvinenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.  

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]