magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.05.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 27 2014 - 15:48 GMT

Majiteľku videla odchádzať z domu a tak sa dala „do práce“

Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľká Ida vypátrali a z prečinu porušovania domovej slobody obvinili 54-ročnú Alžbetu z Veľkej Idy, ktorá včera (26.5.) popoludní neoprávnene vnikla na pozemok a následne do rodinného domu v obci Veľká Ida (okr. Košice okolie). Obvinená žena si otvorila neuzamknutú vstupnú bránku a vošla na pozemok, potom cez otvorené okno vošla do domu. Následne 61-ročnej majiteľke z peňaženky odcudzila finančnú hotovosť 80,-€, škoda na zariadení poškodenej žene nevznikla. Obvinenej žene teraz hrozí až dvojročné väzenie.

Na Spiši vyšetrujú krádež peňazí z domu

Spišskonovoveskí policajti vyšetrujú krádež peňazí z domu a pátrajú po páchateľovi, ktorý v čase od 22.5. 2014 do 26.5.2014 vošiel do rodinného domu v Smižanoch (okr. Spišská Nová Ves, odkiaľ mal v jednej z izieb odcudziť 38-ročnej žene finančnú hotovosť 21.000,-€. Policajti Obvodného oddelenia PZ v Spišskej Novej Vsi v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody. Majiteľom domu nevznikla žiadna škoda.

Prespal v komore, kde ho našiel majiteľ domu

Trebišovský vyšetrovateľ PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 56-ročného Júliusa z Košíc, ktorý v noci z nedele na pondelok vošiel cez uzatvorenú bránku do dvora rodinného domu na ulici SNP v Sečovciach (okr. Trebišov). Potom prišiel ku komore, ktorá sa nachádzala za domom, našiel skrytý kľúč od dverí a vošiel do komory. Obvinený Košičan tam prespal až do rána, kedy ho našiel majiteľ domu (68). Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Syn sa opakovane vyhrážal zabitím svojmu otcovi, teraz „sedí „ v cele

Gelnickí policajti z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 27-ročného muža z Kojšova, ktorý sa v piatok (23.5.) v rodinnom dome v obci Kojšov (okr. Gelnica) pod vplyvom alkoholu vyhrážal zabitím svojmu otcovi (59). Syn do otca sácal, našťastie ho nezranil. Vzhľadom na stupňujúcu sa agresivitu a opakovaným vyhrážkam zabitím z minulosti vzbudil u poškodeného muža dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Policajná hliadka agresívneho muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ zároveň spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Za tento skutok obvinenému mužovi hrozí až trojročné väzenie.

Tínedžeri v Trebišove „úradovali“, jeden „potiahol“ kosačku, druhý chcel loviť ryby, no prúty nemal

Trebišovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody obvinili 16-ročného mladíka z Nižného Žipova, ktorý koncom apríla tohto roku vošiel cez neuzamknutú bráničku do dvora rodinného domu v obci Nižný Žipov (okr. Trebišov). Potom sa vlámal do skladu náradia v zadnej časti dvora, odkiaľ odcudzil elektrickú kosačku.  Poškodenému majiteľovi (53) spôsobil škodu cca 34 eur. Obvinenému ako mladistvému za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Z prečinu krádeže obvinili aj 16-ročného Trebišovčana, ktorý 13. mája tohto roku na Cukrovarskej ulici v Trebišove z neuzamknutého motorového vozidla zn. Peugeot odcudzil tri rybárske prúty s navijakmi. Poškodenému majiteľovi spôsobil škodu vo výške 105 eur. Obvinenému tínedžerovi teraz hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]