magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Imaginácie opäť v mestskom parku
@ Kultúra -> Divadlo      May 30 2014 - 09:43 GMT

Staromestské divadlo Petra Raševa prináša do mestského parku v Košiciach unikátny projekt s názvom Imaginácie. Magický príbeh, ktorý stvárňujú profesionálni akrobati, herci a tanečníci sa odohrá 29. – 31.mája. Vstup je voľný a predstavenie sa začína každý večer po zotmení, po 21:00.

Novopremenované Staromestské divadlo, ktoré do svojho názvu nedávno prijalo aj meno jeho zakladateľa Petra Raševa, pripravuje už piaty ročník Imaginácii. Na Slovensku je to stále jediný projekt svojho druhu. Multižánrové, plenérové predstavenie (z angličtiny site-specific), ktoré využíva rôzne priestory a ponúka viacero druhov umenia.

Po skúsenostiach z predošlých ročníkov sa organizátori snažili vytvoriť prestavenie, ktorého jednotlivé obrazy budú naozaj veľké a môžu sa odohrávať na vyvýšenom alebo otvorenom priestranstve, aby bola čo najlepšia viditeľnosť pre tisíce divákov. S malým chlapcom, ktorý sa omylom dostal do sirotinca, keď sa stratil svojím rodičom, sa vydáme na rozprávkovú cestu domov. „Opäť pôjde o zaujímavý, magický príbeh, no tentoraz sa dotkneme aj aktuálnej témy, ktorá je žiaľ veľmi reálna, a to je hrozba vojny,“ hovorí ¼uba Blaškovičová, riaditeľka projektu.

viac na:http://www.staromestske-divadlo.sk/imaginacie-opat-v-mestskom-parku/

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]