magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 29. 5.2014
@ Aktuálne -> Polícia      May 30 2014 - 18:15 GMT

Na cestách Košického kraja bude dnes popoludní viac policajtov

Dnes (30.5.) popoludní bude na cestách Košického kraja prebiehať osobitná kontrola. Kontrole sa nevyhnú vodiči i nemotoroví účastníci (chodci a cyklisti). Do akcie sa zapoja policajti služby dopravnej, poriadkovej i železničnej polície. Policajti sa počas dopravnej akcie zamerajú na dodržiavanie rýchlosti jazdy vodičmi vozidiel a na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi. Kontrolovať budú vybavenie bicyklov, používanie ochranných prilieb cyklistami, používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, používanie priechodov pre chodcov, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a naopak, a to najmä v obciach. Sústredia sa aj na vodičov a tých účastníkov cestnej premávky, ktorí porušujú pravidlá cestnej premávky agresívnym a arogantným spôsobom. Krajské riaditeľstvo PZ v Košiciach vyhlásilo dnešnú celokrajskú dopravnú akciu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a predovšetkým, v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví.

Vlámal sa do firmy a poriadne sa „nabalil

V noci zo stredy na štvrtok sa doposiaľ neznámy páchateľ vlámal do objektu firmy na Slovenskej ulici v Košiciach, potom sa vlámal do kancelárie, odkiaľ ukradol kovovú pokladničku s finančnou hotovosťou viac ako 44 eur. Z ďalšej kancelárie ukradol trezor, v ktorej sa nachádzala finančná hotovosť vo výške viac ako 5.800 eur, kľúče od objektu, dva mobilné telefóny a stravné lístky v hodnote 135 eur. Košickej spoločnosti krádežou a poškodením zariadenia vznikla celková škoda viac ako 9.000 eur. Poverený príslušník PZ v tomto prípade začal trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovania cudzej veci. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra

Svojej matke i žene sa vyhrážal zabitím

Ženu chytil za krk a škrtil. Do cely sa mu veľmi nechcelo, policajti museli použiť donucovacie prostriedky. Policajti Obvodného oddelenia PZ Čaňa z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinili 28-ročného muža zo Sene, ktorý včera (29.5.) popoludní v izbách rodinného domu v obci Seňa (okr. Košice okolie) po hádkach rozbíjal interiér domu. Keď bol v kuchyni, kde sa nachádzala i jeho manželka (21) a matka (59), hádzal na stôl nože a pritom sa im vyhrážal zabitím. Potom s palicou v rukách  pristúpil k manželke, ktorej sa vyhrážal zabitím. Následne palicu odhodil, chytil ženu rukami za krk a začal ju škrtiť. Manželke spôsobil zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Bezprostredne po spáchaní skutku privolaná policajná hliadka podozrivému mužovi oznámila, že je obmedzený na osobnej slobode. Ten sa však pokúsil policajtom ujsť. V úteku mu policajti zabránili po predchádzajúcej výzve, aby upustil od protiprávneho konania. Keďže podozrivý muž kládol aktívny odpor, policajti voči nemu použili donucovacie prostriedky. Pri služobnom zákroku k zraneniu osôb nedošlo. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Za tento skutok mu hrozí až trojročné väzenie. Poverený príslušník PZ zároveň spracuje podnet na vzatie obvineného muža do väzby.

Zo zberne „potiahli“ 40 kíl šrotu

Kriminalisti na okolí vypátrali a poverený príslušník OO PZ Moldava nad Bodvou z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil dve mladistvé osoby z Moldavy nad Bodvou (14,16), ktoré sa pred dvoma týždňami vlámali do objektu zberných surovín v Moldave nad Bodvou. Obaja preliezli 2,5 metra vysoké betónové oplotenie areálu, vošli do areálu, odkiaľ odcudzili 40 kg železného šrotu. Prevádzke spôsobili škodu  vo výške 7,20 eur. Za krádež železa, obom obvineným tínedžerom, hrozí až jeden rok vo väzení.

Spišskonovoveskí policajti objasnili krádež mobilného telefónu

Poverený príslušník OO PZ Spišská Nová Ves z prečinu krádeže obvinil 17-ročného Dušana zo Smižian, ktorý začiatkom apríla tohto roku vošiel do jedného zo salónov v Spišskej Novej Vsi, odkiaľ odcudzil mobilný telefón, ktorý bol položený na skrinke. Telefón si dal do vrecka a z miesta ušiel. Poškodenej majiteľke spôsobil škodu takmer 70 eur. Keďže bol obvinený mladík za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, teraz mu za krádež mobilu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]