magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 02 2014 - 12:20 GMT

V košickej predajni „nakupovali“ so zbraňou v ruke

Dvaja doposiaľ neznámi páchatelia vošli včera (1.6.) dopoludnia do predajne na Hronskej ulici v Košiciach, kde urobili nákup v hodnote 63,42 eur. Predavačka im priebežne tovar ukladala do tašky. Keď mali v taške, čo chceli (alkohol, cigarety, cukrovinky), jeden z páchateľov vytiahol zbraň a namieril ju na predavačku so slovami, aby od tašky odstúpila. Nato predavačka odstúpila dozadu, pričom druhý z páchateľov z predajného pultu zobral tašku s nákupom a následne obaja z predajne odišli. Pri lúpežnom prepadnutí k zraneniu osôb nedošlo. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva (trestná sadzba 7 až 12 rokov). Polícia po páchateľoch pátra.

Košickí „péemječkári“ zadržali podozrivého neďaleko miesta činu

Košickí policajti z prečinu krádeže obvinili 23-ročného Stanislava z Košíc, ktorý v sobotu (31.5.) večer ukradol reflektor z karosérie osobného motorového vozidla zn. Voyager, ktoré bolo zaparkované na Bukoveckej ulici v Košiciach. Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice v krátkom čase zadržala podozrivého muža asi 100 metrov od miesta činu na Azovskej ulici v Košiciach, taktiež policajti zaistili odcudzenú vec. Majiteľovi vozidla vznikla škoda cca 30 eur. Nakoľko bol obvinený muž za obdobný skutok v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, teraz mu za krádež hrozí až dvojročné väzenie. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Šoféroval pod vplyvom alkoholu

O tom, že alkohol za volant nepatrí sa presvedčil mladý vodič, ktorý havaroval. Jeden spolujazdec sa zranil ťažko, druhý utrpel ľahké zranenia

Včera (01.06.2014) krátko po 4-tej hodine ráno viedol 21-ročný vodič z Nacinej Vsi osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia po ceste smerom od obce Petrovce nad Laborcom na obec Vôľa, pričom pred rodinným domom v obci Nacina Ves (okr. Michalovce) nevenoval pozornosť vedeniu vozidla a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, pričom zišiel s vozidlom na krajnicu a následne narazil do oplotenia dvoch rodinných domov. Pri dopravnej nehode sa jeho spolujazdec (27) zranil ťažko, druhý (17) utrpel ľahké zranenia, tretí (28) utrpel zranenie nosa s krvácaním a bol jednorazovo ošetrený. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,83 mg/l alkoholu v dychu (1,73 promile). Na vozidle vznikla škoda vo výške 10.000 eur, na oplotení rodinných domov škoda 1.000 eur. V súvislosti s touto dopravnou nehodou poverený príslušník ODI OR PZ Michalovce  začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. (pripájam tri fotografie z DN)

 

 

V Trebišovskom okrese horelo auto

 

V noci zo soboty na nedeľu doposiaľ neznámy páchateľ pred obytným domom v obci Svätá Mária (okr. Trebišov) polial neznámou tekutinou a následne podpálil nákladné motorové vozidlo zn. Renault Master. Poškodenému majiteľovi vozidla vznikla škoda vo výške 12.000 eur. Kriminalistický technik na mieste zaistil chemické stopy, ktoré budú podrobené expertíze. Príslušník OO PZ Streda nad Bodrogom v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Polícia po páchateľovi pátra.

 

Ako dopadla kontrola na cestách Košického kraja?

 

Počas kontroly policajti odhalili jedného vodiča i 6 cyklistov pod vplyvom alkoholu, ťažkú nohu na plyne malo až 94 vodičov

 

V záujme bezpečnosti účastníkov cestnej premávky vykonali policajti v piatok (30.5.) popoludní na území Košického kraja dopravno-bezpečnostnú akcii zameranú na dodržiavanie rýchlosti jazdy vodičmi vozidiel, na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi, ako aj na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov motorových vozidiel voči chodcom a naopak. Kontrolovali chodcov, cyklistov a vodičov. Do akcie sa zapojilo 59 policajtov služby dopravnej, poriadkovej i železničnej polície, a tiež dvaja dobrovoľní strážcovia poriadku.

 

Policajti počas štyroch hodín zistili celkom 146 priestupkov, z tohto počtu riešili 131 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 8 priestupkov a 7 priestupkov oznámili na dopravný inšpektorát. U chodcov a cyklistov zistili celkom 2 priestupky, ktoré riešili v blokovom konaní. Odhalili jedného vodiča, ktorý viedol vozidlo pod vplyvom alkoholu nad jedno promile i šiestich cyklistov, ktorí jazdili na bicykli pod vplyvom alkoholu. Rýchlosť prekročilo 94 vodičov, traja jazdili bez ustanoveného osvetlenia, ôsmi neboli pripútaní bezpečnostným pásom, siedmi počas jazdy telefonovali, v 12 prípadoch o ostatné porušenia pravidiel cestnej premávky. Zadržali 7 vodičských preukazov a 3 osvedčenia o evidencii vozidla. Dopravné kontroly budú policajti v Košickom kraji vykonávať i naďalej s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a predovšetkým, v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví.

 

Aj tento týždeň sa policajti zamerajú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla

 

Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti na cestách a predovšetkým v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví v týchto okresoch: na teritóriu okresu Rožňava zajtra 03.06.2014, dňa 04.06.2014 v okrese Trebišov a vo štvrtok 05.06.2014 v okrese Košice. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]