magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 12.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 13 2014 - 10:56 GMT

Na Cypre predložil falošný vodičák

Košickí policajti z prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky obvinili 35-ročného Karola z Košíc. Obvinený v decembri 2013 požiadal Odbor cestnej dopravy v Cyperskej republike o výmenu vodičského preukazu za vodičský preukaz Cyperskej republiky. K výmene však preložil falzifikát slovenského vodičského preukazu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Opitý mladík na štvorkolke unikal pred políciou

Dopravní policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 18-ročného Dominika z okresu Košice-okolie. Obvinený v stredu (11.6.2014) po 22.00 hodine bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu riadil motorovú štvorkolku zn. Yamaha, bez prideleného evidenčného čísla po ceste za obcou Baška smerom na Košice. Na výzvy policajnej hliadky k zastaveniu nereagoval a snažil sa ujsť. Pri rýchlej jazde nezvládol riadenie a so štvorkolkou sa na vozovke prevrátil. Dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 0,57 mg/l alkoholu v dychu (1,19 promile). Pri dopravnej nehode obvinený utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Na štvorkolke ani všeobecne prospešného zriadenia nevznikla žiadna škoda. Obvinený bol so súhlasom službukonajúceho prokurátora umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Zo skúšobnej jazdy sa nevrátil

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera v popoludní v jednej z košických predajní bicyklov, pod zámienkou kúpy požiadal predajcu vyskúšať elektrobicykel zn. AUTHOR Instict. Páchateľ mal však s bicyklom iný úmysel ako ho kúpiť, nasadol naňho a už sa nevrátil. Krádežou spôsobil škodu za takmer 1.640,-eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]