magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 15.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 16 2014 - 11:10 GMT

Agresívny útočníci svojím obetiam spôsobili vážne zranenia

Košickí policajti z prečinu výtržníctva obvinili 25-ročného Karola z Košíc, ktorý dňa v sobotu ráno na Hlavnej ulici v Košiciach, fyzicky napadol 18-ročného Košičana. Päsťou ho udrel do tváre, na čo poškodený spadol na zem a narazil hlavou o dlažbu. Takto mu spôsobil zranenie hlavy s predbežnou dobou liečenia do 42 dní. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až trojročné väzenie.

Rožňavskí policajti vypátrali dvoch agresívnych útočníkov, ktorí v piatok okolo 23,00 hodiny na Krásnohorskej ulici v priestore autobusového nástupišťa v Rožňave, fyzicky napadli 38-ročného muža z okresu Rožňava. Opakovane udreli poškodeného do tváre a kopli do rebier, čím mu spôsobili zranenia s dobou liečby 6 týždňov. Následne fyzicky napadli aj 56-ročného Rožňavčana, ktorému po úderoch a kopancoch spôsobili vážne zranenia s celkovou dobou liečby nad 6 týždňov. Vyšetrovateľ PZ zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva obvinil 23-ročného Františka a 26-ročného Erika z Rožňavy. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Jeden auto poškodil, ďalší auto vykradol

Košickí policajti vypátrali a z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili 36-ročného Jozefa z Košíc, ktorý v polovici apríla 2014 na Wuppertálskej ulici v Košiciach, poškodil lak a rozbil sklenenú výplň na zadných dverách osobného motorového vozidla zn. BMW 1. Majiteľovi spôsobil škodu za 1.500,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Včera v popoludní iba 16-ročný chlapec vošiel cez vchodovú neuzamknutú bránku na dvor obývaného rodinného domu na Hlavnej ulici v obci Slovenské Nové Mesto (okr. Trebišov), kde z priehradky dverí tam zaparkovaného neuzamknutého vozidla zn. Seat Inca, odcudzil 1.170,- HUF a 8,- eur. Poškodenej spôsobil celkovú škodu cca 13,- eur. Policajti tínedžera z Maďarska obvinili z prečinu porušovania domovej slobody za čo mu v prípade dokázania viny ako mladistvému hrozí až ročné väzenie.

Dostali chuť na kávu ?

Polícia pátra po páchateľoch ktorí v Košiciach „navštívili“ kaviarne. Doposiaľ neznámy páchateľ sa v piatok v nočných hodinách cez okno vlámal do jednej z kaviarní v centre Košíc, odkiaľ následne ukradol hotovosť 500,- eur.  Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Neznámy páchateľ zo štvrtka na piatok poškodil dve sklenené výplne okien kaviarne v širšom okolí centra Košíc. Majiteľovi spôsobil škodu vo výške 1.200,- eur. Poverený policajt Obvodného oddelenia PZ Košice Sever začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci.

Vytankoval“ autobus

Nezistený páchateľ z piatka na sobotu odstránil veko na palivovej nádrži autobusu zn. Iveco Crossway, ktorý bol zaparkovaný v obci Buzica (okres Košice-okolie). Z nádrže odcudzil 160 litrov motorovej nafty, čím spoločnosti so sídlom v Košiciach spôsobil celkovú škodu za takmer 300,- eur.  Príslušníci Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou po páchateľovi a odcudzenom palive pátrajú a skutok vyšetrujú ako prečin krádeže.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]