magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 18.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 19 2014 - 14:57 GMT

Muž vbehol pod prichádzajúci vlak

Včera (18.6.2014) o 21.47 hodine došlo na druhej dopravnej koľaji železničnej zastávky „Košice – predmestie“ v Košiciach k zrážke osobného vlaku a 56-ročného muža z Košíc, ktorý náhle vbehol z trávnatého porastu pred prichádzajúci vlak, pričom utrpel poranenia, ktorým na mieste podľahol. Ohliadajúci lekár konštatoval smrť následkom polytraumy. V danom traťovom úseku bola železničná doprava zastavená približne dve hodiny. Poverený príslušník odboru železničnej polície KR PZ Košice v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Podpálili smetné nádoby a ukryli sa v tráve

Včera (18.6.) krátko po polnoci sa príslušník prezidiálneho útvaru PZ vracal domov zo služby, keď na sídlisku ahanovce spozoroval dve osoby, ktoré podpálili smetné nádoby na Berlínskej ulici v Košiciach a od horiacich kontajnerov utekali smerom na ulicu Na Demeteri. Ihneď zalarmoval hasičov a políciu, pričom podozrivé osoby prenasledoval a navigoval privolané policajné hliadky. Keď podozrivé osoby spozorovali policajné auto, ukryli sa v trávnatom poraste. Tam ich policajti zadržali a eskortovali na policajné oddelenie. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice ahanovce v tejto súvislosti z prečinu poškodovania cudzej veci obvinil dvoch Košičanov (22,36), ktorí zapálili dve smetné nádoby, pričom požiarom došlo k poškodeniu dvoch zaparkovaných vozidiel zn. Škoda Octavia a BMW. Horiace kontajnery uhasili privolaní hasiči. Majiteľom vznikla doposiaľ nezistená škoda. Za tento skutok obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Pri útoku mužovi zlomila nos i sánku

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Trebišove zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu porušovania domovej slobody obvinil 35-ročnú ženu z Kráľovského Chlmca, ktorá v utorok (17.6.) dopoludnia vnikla na dvor rodinného domu v Kráľovskom Chlmci (okr. Trebišov), kde fyzicky napadla 42-ročného muža. Muža zvalila na zem a kopala do hlavy, pričom mu spôsobila ťažké zranenia a je hospitalizovaný v košickej nemocnici. Podozrivú ženu policajti zadržali v uvedenom meste ešte v deň spáchania skutku a následne umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ PZ zároveň podal podnet na vzatie obvinenej osoby do väzby. V prípade dokázania viny obvinenej žene hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Päťročného chlapca pohrýzol pes

V utorok (17.6.) večer na dvore rodinného domu v obci Svinice (okr. Trebišov) pohrýzol 5-ročného chlapca pes plemena Stafford terier. Chlapec utrpel zranenia v oblasti ruky, nohy a chrbta s predbežnou dobou liečenia minimálne 21 dní. Prípad realizujú policajti Obvodného oddelenia PZ Streda nad Bodrogom ako podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví.

V garáži kopal montážnu jamu a našiel kostrové pozostatky

Včera (18.6.2014) popoludní boli pri výkope montážnej jamy v garáži v Strážskom (okr. Michalovce) nájdené kostrové pozostatky, a to časť ľudskej lebky a niekoľko menších kostí. Ohliadajúci lekár uviedol, že ide o kostrový nález  zo staršieho obdobia. Uvedená garáž sa nachádza v blízkosti bývalého cintorína z I. svetovej vojny. Danú vec dokumentujú policajti Obvodného oddelenia PZ Strážske ako podozrenie z prečinu usmrtenia.

Kontrola na cestách

Až 70 vodičov prekročilo rýchlosť, dvaja vodiči šoférovali opití, polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zodpovednosti a tým prispeli k bezpečnosti na cestách

Aj napriek tomu, že polícia opakovane vyzýva účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali dopravné predpisy, na cestách sa vzájomne rešpektovali, boli disciplinovaní a vopred informuje o vykonávaných kontrolách na cestách, vodiči i nemotoroví účastníci cestnej premávky porušujú pravidlá. O tom svedčia výsledky včerajšej kontroly na cestách Košického kraja, ktorá bola zameraná na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas jazdy. Taktiež kontrolovali dodržiavanie základných povinností vodičov motorových vozidiel. Počas kontroly, do ktorej sa zapojili príslušníci dopravnej, poriadkovej i železničnej polície (62), zistili celkom 137 priestupkov. Z tohto počtu riešili 119 priestupkov v blokovom konaní. Napomenutím vybavili 9 priestupkov a 9 priestupkov oznámili na dopravný inšpektorát. Odhalili dvoch vodičov, ktorí  viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu. Taktiež traja cyklisti jazdili na bicykli pod vplyvom alkoholu. Napríklad rýchlosť prekročilo až 70 vodičov, 16 neboli pripútaní bezpečnostným pásom a v 15 prípadoch išlo o nevyhovujúci technický stav vozidla. Zadržali 3 vodičské preukazy a 5 osvedčení o evidencii vozidla.

V záujme bezpečnosti  účastníkov cestnej premávky budú policajti vykonávať kontroly i naďalej. Každý účastník môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k bezpečnosti na cestách. Podľa zákona je každý účastník povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky. Správať sa disciplinovane a ohľaduplne tak, aby neohrozil jej bezpečnosť a plynulosť. Pritom je povinný prispôsobiť svoje správanie najmä stavebnému, dopravno-technickému stavu cesty, situácii v cestnej premávke, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam, aby neohrozil na živote a zdraví seba a ostatných, a nespôsobil sebe a ostatným škody na majetku.

 

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]