magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 26.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jun 27 2014 - 19:10 GMT

Najprv si od okoloidúceho vypýtali cigaretu, potom ho olúpili

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Košiciach zo zločinu lúpeže obvinil 17-ročného Lukáša a 21-ročného Matúša (obaja z Košíc), ktorí včera (26.6.) okolo 02.00 hodine na chodníku na rohu ulíc Palárikova a Ludmanská v Košiciach lúpežne prepadli 30-ročného muža z Košíc. Tohto zhodili na zem a kopali doňho. Po fyzickom útoku ukradli poškodenému mužovi príručnú kapsu, v ktorej mal osobné veci a náramkové hodiny. K zraneniu napadnutého muža nedošlo, pričom mu spôsobili škodu v doposiaľ nezistenej výške. V priebehu niekoľkých minút policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky podozrivé osoby zadržali v blízkosti miesta činu a následne previezli na policajné oddelenie. Obvineným mladíkom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu, obaja sú stíhaní na slobode.

Taxikárovi zo skrinky „potiahol“ peniaze

Košickí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 32-ročného Petra z Košíc, ktorý pred mesiacom počas prepravy vo vozidle taxislužby z Požiarnickej na Jantárovú ulicu v Košiciach využil nepozornosť vodiča a z obálky uloženej v odkladacom priestore palubnej dosky odcudzil obálku s finančnou hotovosťou 90,-€. Následne z taxíka ušiel bez zaplatenia. Obvinenému Košičanovi za krádež hrozí až dvojročné väzenie.

Na Zemplínskej Šírave sa vlámal do chatky

Doposiaľ neznámy páchateľ v čase od 24.06.2014 do 26.06.2014 v stredisku Hôrka v rekreačnej oblasti Zemplínska Šírava (okr. Michalovce) poškodil okenicu na rekreačnej chatke a cez okno vnikol dnu, odkiaľ odcudzil rôzne elektrické náradie, krovinorez, reťazovú pílu i niekoľko fliaš alkoholu. Majiteľom spôsobil celkovú škodu viac ako 3.400 eur. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Vinné v danej veci začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Polícia  po páchateľoch a odcudzených veciach pátra.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]