magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30.06.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 01 2014 - 11:19 GMT

Štvorlístok tínedžerov čelí obvineniu, chceli vykradnúť obchod

Policajti z okresu Rožňava vypátrali a z prečinu krádeže spáchaného v štádiu pokusu a prečinu poškodzovania cudzej veci obvinili štyroch tínedžerov (16,16,16 a 17) z Kobeliarova. Obvinení sa po vzájomnej dohode s maloletým 13-ročným komplicom v polovici marca tohto roku pokúsili vlámať do objektu obchodu potravín v obci Gočovo (okr. Rožňava). S úmyslom vykradnúť predajňu si rozdelili úlohy. Kým dvaja z nich robili „očko“, ďalší traja sa pokúsili kameňom rozbiť sklenený výklad predajne, čo sa im nepodarilo (len praskla). Následne začali kopať do uzamknutých vchodových dverí obchodu. Tie sa im taktiež nepodarilo vykopnúť ani otvoriť a tak sa opäť vrátili k výkladu a na druhý pokus ho kameňom rozbili. Na to sa spustilo zvukové signalizačné zariadenie a z miesta ušli. Poškodenej spoločnosti spôsobili škodu za takmer 300,- eur. V prípade dokázania viny hrozí mladistvým až ročné väzenie.

Podgurážená Košičanka šoférovala aj napriek zákazu

Poverený príslušník PZ z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 62-ročnú Máriu z Košíc. Obvinenú včera (dňa 30. 06. 2014) o 10.20 hodine zastavila a kontrolovala policajná hliadka na štátnej ceste v smere od obce Slanec do Košíc. Obvinená viedla osobné motorové vozidlo zn. Nissan Almera, pod vplyvom alkoholu, čo potvrdila vykonaná dychová skúška na prítomnosť alkoholu v dychu s pozitívnym výsledkom 1,08 mg/l (2,25 promile). Zároveň pri kontrole bolo zistené, že vozidlo viedla v čase zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlo, ktorý jej bol uložený rozhodnutím Okresného súdu Košice-okolie na dobu 24 mesiacov (do apríla 2016). Obvinená žena bola so súhlasom službukonajúceho prokurátora umiestnená v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

Aj policajti z Michaloviec „načapali“ nezodpovedného vodiča

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 42-ročného Martina z Košíc, ktorý včera (dňa 30.06.2014) krátko po polnoci viedol osobné motorové vozidlo zn. Fiat Brava po ceste v rekreačnej oblasti Zemplínska Šírava, smerom od Vinného. Bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ, ktorá vykonanou dychovou skúškou u vodiča namerala hodnotu 1,04 mg/l alkoholu v dychu (2,17 promile). Obvinený bol zadržaný a následne umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]