magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 02 2014 - 13:31 GMT

Podozrivého z vraždy otca včera obvinili

Ešte včera vo večerných hodinách vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície KR PZ v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinil doposiaľ súdne netrestaného 26-ročného Patrika B. z Kráľovského Chlmca. Obvinený dňa 24. júna 2014 v nočných hodinách v byte v Kráľovskom Chlmci (okr. Trebišov) usmrtil svojho 55-ročného otca Alexandra B.. Doposiaľ presne nezisteným bodno-rezným predmetom ho viackrát bodol do oblasti hlavy, krku a hrudníka. Hlavu a končatiny oddelil od tela a jednotlivé časti tela zabalil do igelitových vriec, ktoré neskôr zakopal v záhradkárskej lokalite v meste Kráľovský Chlmec. Za tento obzvlášť závažný zločin hrozí obvinenému v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

V garáži vykopal ľudské pozostatky

Pri vykopávaní montážnej jamy v garáži v obci Strážske, našiel 23-ročný miestny muž kostrové pozostatky a to časť ľudskej lebky a ďalšie menšie kostí. Obhliadajúci lekár uviedol, že ide o kostrový nález zo staršieho obdobia. Garáž sa nachádza v blízkosti bývalého cintorína z 1. svetovej vojny. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Žena aj muž jazdili opití

Košickí policajti z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 54-ročnú ¼ubicu z Košíc, ktorá v pondelok (30.06.2014) krátko po o 21.00 hod hodine viedla osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po Čordákovej ulici, kde spôsobila dopravnú nehodu. Po dopravnej nehode bola podrobená dychovej skúške, pri ktorej jej bola nameraná pozitívna hodnota 0,97 mg/l alkoholu v dychu (2,07 promile).

Rožňavskí policajti z toho istého prečinu obvinili 21-ročného Oskara z okresu Rožňava, ktorý včera (1.7.2014) pred 22,00 hodinou viedol osobné motorové vozidlo zn. Chevrolet Aveo po obci Kunová Teplica. Bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ, ktorá počas kontroly vykonanou dychovou skúškou u neho namerala hodnotu 1,14 mg/l alkoholu v dychu (2,38 promile).

Obvinených policajti umiestnili do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny im hrozí až ročné väzenie.

Práve na alkohol sa dnes zamerajú policajti Okresného dopravného inšpektorátu v Košiciach počas preventívnej kontroly v spolupráci so Slovenským združením výrobcov piva a sladu v meste Košice. Prevencia z nadmerného užívania alkoholických nápojov bude vykonaná v súvislosti so vzdelávacím projektom pod názvom Deň zodpovednosti, so zameraním na ochranu školskej mládeže na cestách priľahlých k základným školám a v ich tesnej blízkosti v súvislosti so zvýšeným pohybom týchto osôb v rámci konca školského roka 2013/2014.

Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere v týchto okresoch: na teritóriu okresu Rožňava dnes 02.07.2014 a zajtra 03.07.2014 v okresoch Košice a Trebišov. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]