magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 11 2014 - 10:03 GMT

Vlámali sa do domu aj pizzerie

Poverený príslušník PZ z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody obvinil 25-ročného Pavla z okresu Košice-okolie. Obvinený včera (10.7.2014) krátko pred 14,00 hodinou na ulici Pri Pošte v Košiciach – Barci, neoprávnene vošiel na dvor rodinného domu. Následne sa do domu vlámal a z izby (ktorá slúži ako sklad), ukradol dvanásť medených rúrok. Krádežou spôsobil škodu vo výške 150,-eur a poškodením okna a mreže škodu za 250,- eur. Obvinený bol v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch bol za krádež odsúdený Okresným súdom Košice I. Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa včera (10.7.2014) o štvrť na päť ráno na ulici Povstania Českého ľudu v Košiciach vlámal do pizzerie. Potom čo poškodil signalizačné zariadenie, následne v kancelárii zo steny vytrhol a ukradol kovovú skrinku s finančnou hotovosťou a stravnými lístkami. V bare si „pribalil“ tabakové výrobky a alkoholické nápoje. Majiteľke spôsobil celkovú škodu za takmer 5.000,- eur.

Prešetrujú zverejnenie osobných údajov na sociálnej sietí

Polícia vyšetruje podozrenie z prečinu neoprávneného nakladania s osobnými údajmi, ku ktorému malo dôjsť v presne nezistenom období do 18. júna 2014. Písomné trestné oznámenie bolo polícii zaslané cestou Okresnej prokuratúry v Trebišove. Tohto skutku sa mal páchateľ dopustiť tým, že na doposiaľ nezistenom mieste a bez súhlasu poškodeného 51-ročného muža z okresu Michalovce, uverejnil na webovú stránku sociálnej siete jeho osobné údaje. Išlo o jeho meno, priezvisko, dátum narodenia, adresu trvalého bydliska a fotografie, ktoré mal získať ako novinár. Za tento skutok je možné v zmysle zákona uložiť trest odňatia slobody až na dva roky.

Vodič sa odmietol podrobiť skúške aj vyšetreniu

Poverený príslušník PZ z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 40-ročného Jána z Košíc. Obvinený v stredu (9.7.2014) krátko po 21,00 hodine bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou na Hroncovej ulici v Košiciach. Pri kontrole bolo zistené, že vozidlo (zn. Ford Escort) viedol aj napriek tomu, že mu bol právoplatným rozhodnutím okresného súdu uložený trest zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na dobu 24 mesiacov. Pri kontrole sa menovaný odmietol podrobiť dychovej skúške aj vyšetreniu, za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov, alebo inej návykovej látky. Policajti obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]