magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 13.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 14 2014 - 10:27 GMT

Olúpil vlastnú matku

Vyšetrovateľ PZ zo zločin lúpeže obvinil 35-ročného Róberta z okresu Košice-okolie, ktorý včera (13.7.2014) v popoludní v miestnej osade v obci Veľká Ida (okr. Košice-okolie), pristúpil k svojej matke (76) a pýtal od nej peniaze na víno. Keď mu povedala že peniaze nemá, udrel ju päsťou do tváre tak, že spadla. Vzápätí jej prehľadal vrecká na teplákoch, odkiaľ jej zobral hotovosť 20,- eur. Poškodená neutrpela zranenie vyžadujúce lekárske ošetrenie. Obvineného policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na väzbu. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Kozy spásli trávu, zodpovednému hrozí väzenie

Polícia hľadá vinníka, ktorý je zodpovedný za to, že v máji tohto roku na parcele v katastri obce Skároš, opomenul na svoje povinnosti, pretože riadne nezabezpečil hospodárske zvieratá (kozy), ktoré na cudzom pozemku spásli trávnatý porast o rozlohe 7,3 hektára. Miestna spoločnosť vyčíslila škodu na 500,- eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba až na jeden rok/.

Svoju obeť dobili na smrť kvôli cigaretám

Spišskonovoveskí policajti začali vyšetrovať zločin zabitia, ku ktorému malo dôjsť dňa 5. júla 2014 v obci Nálepkovo (okr. Gelnica). Neznámy páchateľ fyzicky napadol 56-ročného muža a spôsobil mu zranenia, ktoré nevylúčili príčinu úmrtia. Nebohý bol nájdený vo štvrtok 10.7.2014 v popoludní v rodinnom dome v Nálepkove, bez známok života.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorý prípad prevzal v priebehu vyšetrovania zmenil právnu kvalifikáciu zo zločinu zabitia na obzvlášť závažný zločin lúpeže, z ktorého obvinil štyroch miestnych obyvateľov z obce Nálepkovo. Obvinení 2 x súdne trestaný 19-ročný Roman, 1 x súdne trestaný 16-ročný a dvaja doposiaľ súdne netrestaní mladiství (14 a 15) spoločne s  ďalšími troma maloletými komplicmi (13,12,12), dňa 5.7.2014 vo večerných hodinách pri cintoríne v obci Nálepkovo, pristúpili k poškodenému mužovi a žiadali od neho cigarety a tabak. Keď im ich odmietol dať, zvalili ho na zem, kde ho spoločne udierali a kopali. Následne keď sa poškodený už nedokázal brániť, mu z vrecka nohavíc vzali tabak, cigary, cigaretové papieriky ako aj zápalky. Vzali mu aj platený opasok, ktorý mal poškodený opásaný okolo pásu. Poškodený pri tomto útoku utrpel mnohopočetné poranenia na následky ktorých dňa 10.7.2014 zomrel. Dvoch súdne trestaných obvinených policajti umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie. Ïalší dvaja sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu. U troch maloletých, ktorých vzhľadom na ich vek nie je možné trestne stíhať, bude polícia preverovať trestnú zodpovednosť ich rodičov, resp. zákonných zástupcov.  

Pod nehody sa podpísal alkohol

V sobotu (12.7.2014) o 13.00 hodine riadil 23-ročný Vincent z okresu Michalovce osobné motorové vozidlo zn. Opel Vectra po ceste v obci Vysoká nad Uhom smerom na Pavlovce nad Uhom. Pri prejazde pravotočivej zákruty nezvládol riadenie, prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom zn. Saab. Jeho 20-ročná vodička po zrážke skončila s vozidlom v priekope. Vozidlo Opel dhodilo do brány rodinného domu. Pri nehode sa obaja vodiči a dvaja spolujazdci ľahko zranili. Vodiči boli podrobení dychovej skúške, kým u vodičky alkohol nezistili, u vodiča bola nameraná pozitívna hodnota 0,67 mg/l alkoholu v dychu /1,40 promile/. Celková škoda pri nehode činí 4.500,- eur.

Ïalšia nehoda sa stala v sobotu (12.7.2014) o 22,00 hodine na lesnej ceste v katastri obce Medzev (okr. Košice-okolie). 55-ročný Jozef z Košíc viedol osobné motorové vozidlo zn. Jeep CHerokee po lesnej ceste smerom ranču Šugov. Pravdepodobne z dôvodu nepozornosti zišiel do miestneho potoka, kde sa prevrátil na bok. K zraneniu osôb vo vozidle nedošlo. Vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,90 mg/l alkoholu v dychu /1,88 promile/. Na vozidle vznikla škoda vo výške 200,- eur.

Obaja vodiči čelia obvineniu zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im hrozí až ročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]