magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 21. a 20.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 22 2014 - 09:01 GMT

Z lekárne ukradli hotovosť aj platobné poukážky

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa včera medzi 11,30 a 14.20 hodinou vlámal do priestorov jednej z košických lekární. Z kancelárie ukradol pokladničku s finančnou hotovosťou viac ako 2.000,- eur a z druhej pokladničky doposiaľ nezistené množstvo platobných poukážok. Škoda bola vyčíslená na takmer 2.500,- eur.

Tínedžer to asi s oslavami prehnal

Mladý 17-ročný Trebišovčan Daniel si riadne zavaril, keď si včera v skorých ranných hodinách sadol za volant osobného motorového vozidla zn. Volkswagen Jetta opitý. Na Komenského ulici v Trebišove ho totiž zastavila policajná hliadka. Pri kontrole dychovou skúškou u mladého vodiča namerali 0,73 mg/l alkoholu v dychu /1,52 promile/. Tínedžera polícia obvinila zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnila ho do cely policajného zaistenia. Za uvedený skutok môže v prípade dokázania viny stráviť vo väzení až šesť mesiacov.

Obvinili „vreckárku“ aj hladného „zlodeja“

Príslušníci Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 33-ročnú Vieru z Košíc, ktorá sa v polovici júna tohto roku dopustila „vreckovej“ krádeže. V jednom z košických obchodných centier, využila nepozornosť 18-ročnej ženy z okresu Spišská Nová Ves a z kabelky, ktorú mala prevesenú cez ruku jej ukradla peňaženku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou 30,- eur. Spôsobila jej škodu v celkovej výške 100,- eur.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Strážske z prečinu krádeže obvinili 18-ročného Jaroslava z okresu Vranov nad Topľou, ktorý koncom mája tohto roku v predajni v Strážskom, odcudzil jeden kilogramovú salámu Nitran, ktorú vybral z chladiarenského zariadenia a vložil si ju do vrecka teplákových nohavíc a z predajne odišiel bez zaplatenia. Salámu neskôr skonzumoval. Krádežou spôsobil škodu za necelých sedem eur. Obvinený už bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý.

V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.   

 

Pred krčmou železnou tyčou zaútočili na dvoch mladých mužov

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva obvinil troch mladíkov z Dobšinej, a to 16-ročného ¼udovíta (1-krát súdne trestaný), 17-ročného Ondreja (3-krát súdne trestaný) a 19-ročného Ervina (5-krát súdne trestaný). Obvinený Ondrej čelí obvineniu aj z prečinu výtržníctva, nakoľko v sobotu (19.7.) okolo štvrtej hodine ráno neďaleko pohostinstva v Dobšinej (okr., Rožňava) napadol 21-ročného muža z Gemerskej Polomy. Tohto udrel železnou tyčou do hlavy, pričom mu spôsobil zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Napadnutý mladík po útoku ušiel za plot rodinného domu. Potom všetci traja obvinení pred pohostinstvom fyzicky napadli aj 24-ročného Rožňavčana, ktorého udierali päsťami, kopancami a železnými tyčami po celom tele. V útoku pokračovali aj potom, keď poškodený muž spadol. Počas útoku mužovi prehľadali vrecká, odkiaľ mu ukradli finančnú hotovosť do 6 eur, balíček cigariet a mobilný telefón. Napadnutý Rožňavčan pri útoku utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia najmenej 6 týždňov a odcudzením vecí mu vznikla škoda najmenej 60 eur. Všetci traja obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. Za tento obzvlášť závažný skutok obvineným osobám hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov, v prípade mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Pred chatrčou napadol muža mačetou

Sečovskí policajti z prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu výtržníctva obvinili 39-ročného Mareka zo Sečoviec, ktorý v sobotu (19.7.) vo večerných hodinách pred chatrčou v Sečovciach (okr. Trebišov) 46-ročného muža napadol mačetou. Podišiel k nemu zozadu a so slovami, že ho zabije, muža niekoľkokrát udrel ostrou hranou mačety do oblasti ramena, ruky a chrbta. Napadnutému mužovi spôsobil rezné zranenia s predbežnou dobou liečenia do 5 dní, pričom u neho vzbudil dôvodnú obavu o jeho život a zdravie. Policajti útočníka zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený muž so súhlasom prokurátora prepustený na slobodu. V prípade dokázania viny obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí až trojročné väzenie.

Opýtal sa ženy koľko je hodín a potom jej z krku strhol retiazku, už je v rukách polície

Policajti Obvodného oddelenia PZ Jasov z prečinu krádeže obvinili 22-ročného Michala z Medzeva, ktorý v sobotu večer (19.7.) pristúpil na ulici v meste Medzev (okr. Košice okolie) k 51-ročnej žene a opakovane sa jej pýtal koľko je hodín. Potom žene z krku strhol retiazku zo žltého kovu. Dlho sa z lupu netešil, pretože ho policajti kriminálnej polície na druhý deň v skorých ranných hodinách vypátrali a zadržali. Poškodenej žene spôsobil škodu 500 eur. Obvinený muž sa obdobného skutku dopustil aj v minulosti, za ktorý bol právoplatné odsúdený. V tomto prípade mu za krádež hrozí až trojročné väzenie.

Policajti vypátrali muža, ktorý vykrádal záhradné chatky v Michalovciach

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 34-ročného Miroslava z okresu Prešov, ktorý sa v máji tohto roku vlámal do dvoch záhradných chatiek v záhradkárskej osade zv. Stráňany v Michalovciach. Z chatiek odcudzil majiteľom rôzne záhradkárske náradie, oblečenie a obuv. Poškodeným majiteľom spôsobil celkovú škodu vo výške 135 eur. Za tieto skutky mu hrozí až dvojročné väzenie.

Aj tento týždeň sa policajti zamerajú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla

Tento týždeň budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti na cestách a predovšetkým v záujme znížiť počet nehôd s následkami na životoch a zdraví v týchto okresoch: v okrese Košice- okolie zajtra 22.07.2014, v stredu 23.07.2014 v okrese Spišská Nová Ves a v okrese Michalovce. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]