magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 23. a 22.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 24 2014 - 10:33 GMT

 

Jazdil aj napriek zákazu

Príslušníci dopravného inšpektorátu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 46-ročného Petra z Košíc. Obvinený včera (23.7.2014) krátko pred 18,00 hodinou viedol osobné motorové vozidlo Nissan Almera po Moldavskej ulici v Košiciach aj napriek tomu, že mu bol rozhodnutím dopravného inšpektorátu udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov s právoplatnosťou od 12.4.2012. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a skutok realizovaný v tzv. super rýchlom konaní.

Zmizlo“ 360 litrov nafty, ďalších 200 litrov vytieklo

Polícia pátra po doposiaľ nezistených páchateľoch, ktorí sa z utorka na stredu na odstavnej ploche pri pošte v obci Dedinky (okr. Rožňava), vlámali do nádrží zaparkovaných troch nákladných vozidiel značiek Tatra 815. Následne z nich odcudzili 360 litrov motorovej nafty, ku škode pre miestnu firmu vo výške 510,- eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže /trestná sadzba až na dva roky/.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Streda nad Bodrogom vyšetrujú skutok, ku ktorému došlo od 19. do 23. júla 2014 na Kostolnej ulici v obci Ladmovce (okr. Trebišov). Neznámy páchateľ na neoplotenom pozemku pri rodinnom dome, poškodil palivovú nádrž traktora značky FENDT 415 Vario. Do nádrže vytvoril dve diery a poškodil aj dve prívodové palivové potrubia k nádrži, následkom čoho z nádrže vytieklo 200 litrov nafty. Majiteľ traktora škodu vyčíslil na cca 1.100,- eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba až na jeden rok/.

Vypátrali „dlhoprstých“

Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili trojicu miestnych (z Drnavy) obyvateľov, dvoch mužov (19 a 25) a jednu ženu (24). Títo sa ešte začiatkom mája tohto roku vlámali do hospodárskej budovy a pivnice rodinného  domu  v obci Drnava. Z pivnice odcudzili kalové čerpadlo.  Následne  z  hospodárskej  budovy  odcudzili rôzne náradie (zverák, gola sadu,  zväzok  kľúčov  od visiacich zámkov, veľké štípacie kliešte, hromozvodové svorky, hasák, mačetu, autohustilku, bicyklová hustilku,  pílku na železo, predlžovacie káble...) a obuv (zimné čižmy a gumáky). Majiteľovi spôsobili celkovú škodu za viac ako 400,- eur. Odcudzené veci odpredali a peniaze použili pre vlastnú potrebu. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Tínedžerka si znásilnenie vymyslela

Ešte v apríli tohto roku v nočných hodinách mali dvaja páchatelia pri parku na ulici P. Jilemníckého v Michalovciach prísť k 16-ročnému dievčaťu z Michaloviec, ktorá mala tadiaľ prechádzať. Následne ju mali chytiť popod ruky a nasilu vtlačiť do vozidla tmavej farby. Napriek jej nesúhlasu ju mali odviezť na neznáme miesto v okolí Michaloviec, kde v unimobunke malo dôjsť k jej znásilneniu. Poškodenej podľa predbežnej lekárskej správy mali páchatelia spôsobiť ľahké zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Michalovskí policajti počas vyšetrovania tohto zločinu zistili, že mladá Michalovčanka si skutok vymyslela, čo neskôr uviedla vo výpovedi pred vyšetrovateľom PZ a pred znalcom z odboru psychiatrie. Vyšetrovateľ PZ v zmysle Trestného poriadku zastavil trestné stíhanie v uvedenej veci, nakoľko je nepochybné, že sa nestal skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie.

Majiteľa domu vykradol počas spánku

Z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody policajti PZ obvinili 19-ročného Viktora z okresu Košice-okolie, ktorý včera o 20.05 hod. hodine v obci Olšovany vnikol na pozemok rodinného domu, kde následne vošiel do neuzamknutého domu kde spal majiteľ (60). Zo starého dreveného rádia odcudzil pánsku peňaženku s finančnou hotovosťou vo výške 65,- eur. Vyšetrovateľ so súhlasom službukonajúceho prokurátora obvineného umiestnil do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Vykradli hotel aj školu

Polícia pátra po doposiaľ neznámych páchateľoch, ktorí sa od augusta minulého roku do júna 2014 na Zemplínskej Šírave, stredisko Kamenec (okr. Michalovce), vlámal do hotela, ktorý je dlhodobo mimo prevádzky. Odcudzili hliníkové balkónové dvere, kovové izbové radiátory, vodovodné batérie, kúpeľňové a izbové dvere a ďalšie zariadenie hotela. Krádežou a poškodením spôsobili spoločnosti so sídlom v Bratislave, škodu za viac ako 30.000,- eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a poškodzovania cudzej veci /trestná sadzba na 6 mesiacov až 3 roky/.

Doposiaľ nezistený páchateľ sa z pondelka na utorok vlámal do objektu telocvične základnej školy v obci Jasov (okres Košice-okolie).  Po vylomení viacerých dverí sa dostal do kabinetu telesnej výchovy, odkiaľ odcudzil päť futbalových lôpt a volejbalovú sieť. Následne z telocvične odcudzil dve  kolesá z ručného vozíka. Základnej škole spôsobil celkovú škodu vo výške 415,- eur.

Opitý vodič auto neubrzdil, narazil do druhého

Rožňavskí policajti z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili 30-ročného Antona z okresu Rožňava. Obvinený včera (22.7.2014) o 18,00 hodine viedol osobné motorové vozidlo značky Peugeot 406 po Záhradníckej ulici v Rožňave v smere od Košickej ulice. Pred križovatkou s Krásnohorskou ulicou narazil do zadnej časti pred ním jazdiaceho motorového vozidla Chevrolet Cruze, ktoré následkom nárazu odhodilo do ståpa verejného osvetlenia. Celková škoda na majetku bola vyčíslená viac ako 3.700,- eur. Obaja vodiči boli podrobený dychovej skúške na zistenie alkoholu, pričom u obvineného bolo nameraných  1,15 mg/l (2,40 promile). Obvinený už bol za takýto čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený a motorové vozidlo viedol aj napriek tomu, že Rozsudkom Okresného súdu v Rožňave, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 17. 10. 2012, mu bol uložený trest, okrem iného aj zákaz činnosti viesť  motorové vozidlá na dobu 42 (štyridsaťdva) mesiacov. Obvinený bol zadržaný a umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]