magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 29.07.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Jul 30 2014 - 09:42 GMT

Troch mladíkov zodpovedných za smrť Medzevčana, obvinili zo zabitia

V súvislosti s vyšetrovaným prípadom úmrtia 25-ročného Medzevčana (tlačová správa zo dňa 29.7.2014), vyšetrovateľ PZ zo zločinu zabitia obvinil všetkých troch zadržaných podozrivých. Obvinení Pavol B. (17), Zoltán P (16) a Dávid B. (18) v noci z 24. na 25. júla 2014 v rómskej osade pred miestnym pohostinstvom, po predchádzajúcej hádke fyzicky napadli 25-ročného muža, ktorému spôsobili zranenia na následky ktorých dňa 25.7.2014 zomrel. Obvinený Pavol B. bol na základe príkazu na zatknutie dodaný do ÚVV a ÚVTOS v Košiciach. Obvinení Zoltán P. a Dávid B. boli umiestnení v cele policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov, u mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Z výťahu ušiel, no z budovy už nestihol

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže obvinil 31-ročného Miroslava z Popradu, ktorý včera dopoludnia „úradoval“ vo výťahu jednej z košických polikliník. 76-ročnej dôchodkyni z Košíc ukradol z kabelky, ktorú mala prevesenú cez plece peňaženku s osobnými dokladmi, bankomatovou kartou a finančnou hotovosťou 75,- eur. Keď mu krádež vyšla tak skúsil šťastie opäť. Jeho ďalšou obeťou sa stala 64-ročná Košičanka, ktorej rovnakým spôsobom z kabelky, odcudzil peňaženku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou cca 45,- eur. Obvineného zadržala privolaná policajná hliadka ešte na prízemí budovy polikliniky. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Vybral si cudziu hotovosť, hrozí mu až päťročný trest

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinil 18-ročného Olivera zo Spišskej Novej Vsi. Tento sa pred týždňom zmocnil platobnej karty o rok staršieho muža a krátko po 18.00 hodine pomocou karty vykonal neoprávnený výber finančnej hotovosti vo výške 80,- eur. Poškodenému spôsobil škodu v celkovej výške 130,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.


Autičkárov“ zadržali priamo pri čine

Policajti Obvodného oddelenia PZ Veľké Kapušany včera krátko po polnoci rýchlym zásahom zadržali tri podozrivé osoby, ktoré sa na sídlisku POH vo  Veľkých Kapušanoch (okr. Michalovce), po rozbití trojuholníkového okienka vlámali do osobného motorového vozidla zn. Škoda Felícia. Poškodenému spôsobili škodu vo výške 20,- eur. V krádeži vecí z auta im už zabránili policajti, ktorí osoby zadržali a predviedli na útvar. Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinil  Františka (25) a Nikolasa (15), ktorí sa skutku dopustili spoločne s maloletým (13) chlapcom. Obvinený František  bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. Obvinený mladistvý je stíhaný na slobody. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie, u mladistvého sa trestná sadza znižuje na polovicu.

Podgurážený tínedžer cestu na ukradnutom vozidle nezvládol

Sečovskí policajti PZ začali trestné stíhanie vo veci prečinov neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Včera (29.7.2014) o 15,00 hodine v obci Malé Ozorovce (okr. Trebišov) podozrivý 16-ročný tínedžer na parkovisku pred kultúrnym domom na Hlavnej ulici, nasadol do odstaveného motorového vozidla zn. Mazda 6, v ktorom sa v spínacej skrinke nachádzal kľúč. Vozidlo naštartoval a odišiel s ním smerom na obec Veľké Ozorovce, kde počas cesty vozidlom zišiel z cesty do priekopy. Po nehode policajti u podozrivého vykonanou dychovou skúškou namerali 0,69 mg/l etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu (1,44 promile). Majiteľke vozidla spôsobil škodu za cca 300,- eur. Podozrivý tínedžer bol zadržaný a následne zo zadržania so súhlasom dozorujúceho prokurátora prepustený. Prípad je v štádiu vyšetrovania.                                                                                        

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]