magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 12.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 13 2014 - 14:05 GMT

Šoférovali opití a havarovali

V pondelok (11.8.) okolo 21.00 hodine viedol 58-ročný vodič z Petroviec motorové vozidlo zn. Nissan Terrano po obci Vojnatina (okr. Sobrance) v smere na obec Porúbka, pričom pri prejazde pravotočivej zákruty na križovatke ciest, v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla a nesledovania situácie v cestnej premávke a neprispôsobením rýchlosti, prešiel s vozidlom do protismeru, kde narazil do bočnej časti oproti idúceho osobného motorového vozidla zn. Seat Alhambra, ktoré viedla 31-ročná vodička. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Po nehode sa vodič vozidla zn. Nissan podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,07 mg/l alkoholu v dychu (2,23 promile). Opakovanou dychovou skúškou mu bola nameraná hodnota 1,13 mg/l (2,35 promile). U vodičky požitie alkoholu zistené nebolo. Pri dopravnej nehode vznikla škoda na vozidlách vo výške 1.500,- €. Nezodpovedného 58-ročného vodiča polícia zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ïalšieho opitého vodiča zadržali policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Košice včera (12.8.) popoludní v Michalovciach. Vodič (37) z Michaloviec viedol osobné motorové vozidlo zn. VW Passat po bočnom parkovisku pri polyfunkčnom objekte na Okružnej ulici v Michalovciach, pričom narazil do zaparkovaného vozidla zn. Peugeot. V jazde pokračoval smerom k obchodnému centrum, pri obytnom bloku odbočil doprava a následne vošiel na trávnatú plochu, kde prešiel po dopravnej značke „Daj prednosť v jazde“ a poškodil ju. Ani to ho nezastavilo. Na parkovisku za obytným blokom, v strede parkoviska, narazil do osobného motorového vozidla zn. Audi A6. Pri parkovaní svojho vozidla poškodil ďalšie vozidlo zn. Peugeot. Poškodením vozidiel a dopravného značenia vznikla celková škoda 2.250,- €. Po nehode policajti vodiča vyzvali k vykonaniu dychovej skúšky, pričom mu bola nameraná hodnota 1,14 mg/l alkoholu v dychu (2,38 promile). Vodiča umiestnili do cely policajného zaistenia.  Poverený príslušník dopravného inšpektorátu OR PZ v Michalovciach vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obom nezodpovedným vodičom, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu a spôsobili dopravnú nehodu, hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Dôchodcovi z kôlne „potiahol“ veci za 100 eur

Včera(12.8.) vo večerných hodinách 9-ročný miestny chlapec po rozpletení časti oplotenia vošiel do záhrady rodinného domu na Hlavnej ulici v obci Hrčeľ (okr. Trebišov) a z plechovej kôlne odcudzil rôzne pracovné náradie a kovové súčiastky, resp. tyče a rúru, okenné rolety, nôž, termoizolačné plátno, smaltovaný hrniec i 60 plechových misiek a iné. Následne odcudzené veci ponosil do krovia pri miestnom chovnom rybníku. Polícia ešte včera večer všetky odcudzené veci zaistila a vrátila majiteľovi (75). Krádežou vecí bola majiteľovi spôsobená škoda cca 100 eur. Vzhľadom na to, že ide o maloletého páchateľa, ktorý pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedný, v tomto prípade je trestné stíhanie neprípustné  a daná vec bude v zmysle Trestného poriadku odložená.

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]