magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 14.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 15 2014 - 12:37 GMT

V Trebišovskom okrese elektrický prúd zasiahol 25-ročného muža

Včera (14.8.) v ranných hodinách došlo k smrteľnému pracovnému úrazu. Pri demontážnych prácach poistkových odpájačov elektrický prúd zasiahol 25-ročného muža z Trebišovského okresu v areáli firmy v Strede nad Bodrogom (okr. Trebišov). Muž následkom zranenia po prevoze do nemocnice podľahol. O udalosti polícia vyrozumela Inšpektorát bezpečnosti práce. Udalosť dokumentujú policajti Obvodného oddelenia PZ v Strede nad Bodrogom ako podozrenie z usmrtenia.

Ženu udrel lopatou po ruke

Krompašskí policajti z prečinu ublíženia na zdraví obvinili 32-ročného Františka z Richnavy, ktorý začiatkom júna tohto roku v nočných hodinách v osade v obci Richnava (okr. Spišská Nová Ves) po predchádzajúcej slovnej roztržke udrel lopatou po ruke 37-ročnú ženu. Podľa znaleckého posudku z odboru zdravotníctva a farmácie utrpela poškodená žena zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti 35 dní. Obvinenému mužovi vprípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

Policajti na cestách Košického kraja

Včera (14.8.) sa policajti v Košickom kraji zamerali na vodičov motocyklov, cyklistov a chodcov s cieľom zlepšiť bezpečnostnú situáciu na cestách počas letnej turistickej sezóny. Dopravnej akcie sa zúčastnilo 62 policajtov (služby dopravnej, poriadkovej, železničnej a tiež hraničnej a cudzineckej polície) i dobrovoľný strážca poriadku. Kontroly boli zamerané predovšetkým na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami, cyklistami a chodcami. Počas štvorhodinovej kontroly policajti zistili celkom 83 porušení pravidiel cestnej premávky. V blokovom konaní vyriešili 81 priestupcov, jedného previnilca vybavili napomenutím a jeden priestupok bol oznámený na prejednanie správnemu orgánu. Dovolenú rýchlosť prekročilo 30 vodičov, 9 vodičov jazdilo bez zapnutých bezpečnostných pásov, technický stav vozidla nezodpovedal ustanoveným podmienkami prevádzky v cestnej premávke v 5 prípadoch, bez ustanoveného osvetlenia jazdili 3 vodiči a rovnako traja počas jazdy telefonovali. Nesprávny spôsob jazdy zistili štyrom vodičom. Požitie alkoholu u vodičov nezistili. Pravidlá cestnej premávky porušili traja cyklisti a dvaja chodci. Zadržali tri osvedčenia o evidencii vozidiel.

Pripomíname, že dnes, 15. augusta, sa polícia aj na území Košického kraja zameria na kontrolu dodržiavania stanovených rýchlostí, zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, kontrolu spôsobu jazdy vodičov a nesprávne predchádzanie. Taktiež sa pri kontrolách zameria na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla uplatňovaním inštitútu objektívnej zodpovednosti.

Opätovne vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Nie len kvôli prebiehajúcim akciám, ale v záujme ochrany života a zdravia, tak svojho, ako aj ostatných účastníkov na cestách.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]