magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 17.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 18 2014 - 14:06 GMT

Na ahanovskom sídlisku zaisťovali ortuť

Polícia pátra po páchateľovi, ktorý včera (17.8.2014) medzi polnocou a 10.00 hodinou na Aténskej ulici v Košiciach, vylial približne 0,5 dcl nebezpečnej látky – ortuť. Takto vydal ľudí do nebezpečenstva ťažkej ujmy, čím došlo k všeobecnému ohrozeniu obyvateľov ulice. Nebezpečná látka bola odstránená hasičmi HaZZ Košice. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia /trestná sadzba na 4 až 10 rokov/.

Jeden chcel auto odcudziť, druhý sa „len“ vlámal

Poverený príslušník PZ z prečinu krádeže v štádiu pokusu obvinil 18-ročného Michala z Michaloviec, ktorý v júni tohto roku na parkovisku v objekte jednej z miestnych firiem v Michalovciach otvoril zadný kufor osobného motorového vozidla zn. Škoda Forman, cez ktorý sa dostal do vozidla s úmyslom vozidlo odcudziť. Zo spínacej skrinky povyťahoval drôty a pokúsil sa auto naštartovať. Poškodením zariadenia vozidla spôsobil majiteľovi škodu vo výške 100,- eur.

Z prečinu krádeže polícia obvinila aj 19-ročného Ota z Košíc, ktorý sa v sobotu (16.8.2014) na Žižkovej ulici v Košiciach, vlámal do zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felícia. Z auta povyhadzoval rôzne veci a z miesta odišiel. Majiteľke spôsobil škodu za 30,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie.

Dôchodkyňu napadol v jej dome

Vyšetrovateľ PZ zo zločinov lúpeže a porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví obvinil 18-ročného mladíka z obce Štós. Obvinený v piatok (16.8.2014) o 22.30 hodine v obci Štós (okres Košice-okolie), odomkol uzamknutú bránu do dvora jedného z rodinných domov. Zaklopal na vchodové dvere domu, ktoré mu prišla otvoriť 78-ročná majiteľka. Tú fyzicky napadol, rukami ju škrtil a pýtal si chlieb. Následne ju zhodil na zem kde ju udieral päsťami do rôznych častí tela. Takto jej spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia od 7 do 14 dní. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

 

Odcudzili transformátor, škody vyčíslili na 20.000,-

 

Polícia pátra aj po páchateľovi, ktorý v priebehu augusta odcudzil transformátor vysokého napätia, ktorý bol umiestnený na stožiari za pílou na spracovanie dreva v obci Ruskov (okres Košice-okolie). Z rozvodnej skrine umiestnenej na betónovom ståpe pod transformátorom odcudzil aj hlavný vypínač. Poškodenej spoločnosti so sídlom v obci Čečejovce, spôsobil škodu vo výške 20.000,- eur. Poverený príslušník PZ Bohdanovce začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže /trestná sadzba na 6 mesiacov až tri roky/.

  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]