magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 21.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Aug 22 2014 - 14:44 GMT

Polícia vyšetruje krádež v michalovskej záložni

Polícia vyšetruje krádež vecí a peňazí z jednej z michalovských záložní. Včera (21.8.) popoludní doposiaľ neznámy páchateľ doposiaľ nezisteným spôsobom vnikol do kancelárie záložne, odkiaľ z bezpečnostnej skrinky odcudzil predmety z cenných kovov a pokladničku s finančnou hotovosťou približne 1.600 eur a valuty v celkovej výške viac ako 7.300 eur. Košickej spoločnosti vznikla celková škoda vo výške takmer 64.000 eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.

Vybavovali účty, žene i mužovi zlomili nos

Košickí policajti z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva obvinili 34-ročného Emila a 24-ročnú Martinu, obaja z Košíc, ktorí v polovici júla tohto roku na mieste verejnosti prístupnom, v chatovej lokalite na ulici Pri prachárni v Košiciach, fyzicky napadli muža (25) a 32-ročnú ženu. Poškodenému mužovi nespôsobili žiadne zranenia, žena však utrpela zranenia s dobou liečenia do 42 dní.

Z rovnakých skutkov obvinili bohdanovskí policajti dvoch mladíkov 19ročného mladíka z Bohdanoviec a 24-ročného muža z Trebišovského okresu, ktorí koncom júla tohto roku na autobusovej zastávke v obci Bohdanovce (okr. Košice okolie) fyzicky napadli 40-ročného miestneho muža. Mladší z obvinených ho udrel päsťou do hlavy, pričom napadnutý muž spadol na zem. Tam ho obaja obvinení mladíci kopali do celého tela. Poškodenému mužovi spôsobili zranenia hlavy, nosa a tváre s dobou liečenia do 10 dní. Obvineným osobám hrozí v prípade dokázania viny až trojročné väzenie.

Dlhoprstého Denisa, ktorý okradol dôchodcu, „péemječkári“zadržali krátko po čine

Policajti OOP Z Košice Nad jazerom obvinili 26-ročného Denisa z Košíc, ktorý včera popoludní na zastávke MHD na sídlisku Nad jazerom v Košiciach ukradol 70-ročnému dôchodcovi počas nastupovania do autobusu peňaženku s dokladmi i finančnou hotovosťou, pričom mu spôsobil škodu 20 eur. Dlhoprstého mladíka policajti košickej pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali v blízkosti miesta činu na Stálicovej ulici v priebehu niekoľkých minút a umiestnili do cely policajného zaistenia.  Za tento skutok mu hrozí až dvojročné väzenie.

Ïalších nezodpovedných vodičov odhalili policajti, jeden z nich opitý spadol zo štvorkolky na cestu a zranil si hlavu

Včera (21.8.) popoludní viedol 58-ročný muž z Kráľovského Chlmca švorkolku bez evidenčného čísla po Družstevnej ulici v obci Malý Horeš (okr. Trebišov), pričom na rovnom úseku neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a pred futbalovým ihriskom spadol zo štvorkolky na cestu. Pri nehode si spôsobil zranenia hlavy s dobou liečenia viac ako 7 dní. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom, nafúkal 1,15 mg/l alkoholu  v dychu (2,40 promile). Na motocykli vznikla škoda cca 200 eur. Dopravní policajti z Trebišova vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, stíhaný je na slobode. Hrozí mu až jeden rok vo väzení.

    Obvineniu z obdobného skutku čelí aj 44-ročný muž z Veľkých Kapušian, ktorý včera (21.8.)  okolo 01,50 hodine viedol vozidlo zn. Škoda Forman po ulici Hadabuda v smere na parkovisko v meste Veľké Kapušany (okr. Michalovce), kde ho zastavili policajti obvodného oddelenia. Pri kontrole vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,17 mg/l alkoholu v dychu (2,44 promile), následne ho zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Aj tento nezodpovedný vodič si môže posedieť vo väzení až jeden rok.


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]