magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 01.09 a 27.08.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 02 2014 - 12:02 GMT

Pri nepokojoch v osade museli zasahovať policajti

Včera (1.9.2014) vo večerných hodinách bola operačným strediskom Okresného riaditeľstva PZ Košice-okolie vyslaná policajná hliadka do osady na Budulovskej ulici v Moldave nad Bodvou k prevereniu prijatého telefonického oznámenia o výtržnosti a bitke. Hliadka PZ spoločne s hliadkou mestskej polície po príchode na miesto zistili, že na ulici za bytovkami a domami sa nachádza 500 až 600 miestnych obyvateľov, ktorí sa bijú s palicami a rôznymi predmetmi. Hliadky ihneď zvážili situáciu a na pomoc pri upokojení rozhorčeného davu a nastolenia verejného poriadku cestou operačného strediska požiadali o posily. Miesto museli obe hliadky urýchlene v danej chvíli opustiť, nakoľko rozzúrení osadníci sa rútili aj na nich. Hliadky zostali na ceste nad osadou, odkiaľ situáciu monitorovali a čakali na príchod posíl. Zakrátko na miesto dorazili ďalšie hliadky, celkom zasahovalo 18 policajtov, okrem policajtov OR PZ v Košiciach-okolie aj policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ v Košiciach (PMJ-čkári), psovod so služobným psom a dvojčlenná hliadka mestskej polície.

Polícii sa po chvíli podarilo dav upokojiť a vyťažovaním osôb na mieste zistiť dôvod bitiek a výtržností. Tie mali spustiť traja miestni obyvatelia, ktorí vnikli na oplotený pozemok drevenej chatrče, kde následne fyzicky napadli dvoch mužov vo veku 29 a 42 r. A 29-ročnú ženu. Jeden z páchateľov lopatou, ktorú doniesol so sebou, mladšieho z mužov viackrát udrel do hlavy a tváre. Ïalší kumpán ho železnou tyčou udieral po rukách a chrbte a tretí útočník ho niekoľkokrát kopol. Následne sotili aj do staršieho ktorý spadol na zem. Aj do neho ako aj poškodenej ženy udierali palicou a drevenou doskou. Spôsobili im zranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie s doposiaľ nezistenou dobou liečeniav.   

Policajti na základe získaných informácií zadržali a na osobnej slobode obmedzili tri podozrivé osoby. Vyšetrovateľ PZ následne po vykonaní procesných úkonov z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 44 ročného Jozefa a jeho dvoch synov Jozefa (24) a Jaroslava (23), ktorý sa aj po predchádzajúcej výzve, aby upustil od konania, pokúšal z miesta ujsť. Všetci traja skončili v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až 5 rokov.

Policajti súčasne vykonávajú ďalšie úkony s cieľom zistiť ďalších aktérov uvedenej bitky za účelom vyvodenia trestnej, či inej zodpovednosti za protiprávne konanie.

Pri dopravnej nehode zahynul vodič, pri ďalšej asistoval alkohol

Včera (27.08.2014) krátko pred 15.00 hodinou došlo v Michalovskom okrese k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol ľudský život. 33-ročný vodič z okresu Michalovce, viedol osobné motorové vozidlo zn. Dacia Logan v smere z obce Trhovište na obec Pozdišovce. Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s nákladným motorovým vozidlom zn. Renault s návesom zn. Krone, ktoré viedol 53-ročný vodič z okresu Humenné. Pri dopravnej nehode vodič Dacie utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol. Vodič nákladnej súpravy utrpel zranenia s predpokladanou dobou PN do 7 dní, alkohol u neho nebol zistený. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Škody na vozidlách boli vyčíslené 18.000,- eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania. Počas odstraňovania následkov nehody bola cesta medzi obcami Pozdišovce a Trhovište v čase od 16,10 do 22,40 hodiny uzatvorená.

Včera (27.08.2014) krátko pred 16,00 hodinou došlo na Hlavnej ulici v obci Zemplínsky Branč (okres Trebišov) k dopravnej nehode. 27-ročný vodič z okresu Trebišov viedol osobné motorové vozidlo zn. Volkswagen Passat po Hlavnej ulici, pričom za miernou ľavotočivou zákrutou prešiel s vozidlom na ľavú stranu a následne narazil do oplotenia rodinného domu. Z miesta dopravnej nehody odišiel avšak iba po zastávke SAD, kde ho zastavila ku kontrole policajná hliadka. U vodiča zistili požitie alkoholu s nameranou hodnotou 1,29 mg etanolu na jeden liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte 2,69 promile etanolu v krvi. Vodič bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený v cele policajného zaistenia. Majiteľke domu vznikla škoda na oplotení vo výške cca 150,- eur, na vozidle bola spôsobená škoda cca 1.500,- eur. Poverený príslušník PZ vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

Láska až za hrob?“, po svojej družke strieľal za jazdy

Poverený príslušník PZ z prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva obvinil  30-ročného Štefana z okresu Trebišov. Obvinený včera v popoludní počas jazdy autom po Sečovskej ceste smerom na Vyšné Opátskej v Košiciach, prenasledoval svoju družku, pričom po nej strieľal plynovou pištoľou. Na Bukoveckej ulici predbehol jej vozidlo a zablokoval ju. Následne po vystúpení z vozidla sa jej vyhrážal zabitím. Poškodená v strachu o svoj život sa vo svojom aute uzamkla a privolala políciu. Policajti muža aj zbraň na mieste zaistili a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až 3 roky.

Ženu okradli počas sťahovania

Michalovskí policajti vypátrali dvojicu miestnych mužov, ktorí v posledný tohtoročný májový deň na Okružnej ulici v Michalovciach počas sťahovania veci z bytu využili nepozornosť poškodenej a bez násilia vošli do bytu, odkiaľ jej z kuchyne  odcudzili voľne položený mobilný telefón. Krádežou jej spôsobili škodu vo výške 100,- eur. Poverený príslušník PZ z prečinu porušovania domovej slobody obvinil 38-ročného Marcela a o dva roky mladšieho Radoslava. V prípade dokázania viny im hrozí až  dvojročné väzenie.

Dvom tínedžerom sa krádež vozidla nevydarila

Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinov krádeže, poškodzovania cudzej veci a prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v štádiu pokusu obvinili dvoch tínedžerov Norberta (17) a Mária (15) z okresu Rožňava. Títo sa dňa 20. júla 2014 krátko po polnoci vlámali do odstaveného motorového vozidla v obci Bôrka (okr. Rožňava). Kameňom rozbili okno na dverách vozidla zn. Škoda Felícia. V aute odtrhli spodný kryt ståpika riadenia, rozpojil vodiče vedúce k  zapaľovaniu, panelu autorádia a chceli naštartovať. Boli však vyrušený a z miesta ušli. Stihli ešte odlomiť zadný stierač a poškodiť veternú clonu na predných dverách spolujazdca. Poškodením vozidla majiteľke spôsobili škodu vo výške 200,- eur. V prípade dokázania viny im hrozí polovica z trestnej sadzby trestu odňatia slobody až na dva roky.

Dostal chuť na pivo

Polícia pátra po neznámom páchateľovi, ktorý sa v noci z utorka na stredu vlámal  do chladničky s nápojmi umiestneného pri stánku PNS na Toryskej ulici v Košiciach. Ukradol poltucet pollitrových pív, čím majiteľovi spôsobil celkovú škodu vo výške 100,- eur.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]