magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 03.09.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 04 2014 - 12:50 GMT

Jumper vrazil do kolóny, opitý vodič sa premával na BMW

Polícia z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinila 56-ročného Miroslava z Košíc, ktorý včera (3.9.2014) o 08,00 hodine, viedol osobné motorové vozidlo zn. Citroen Jumper po Prešovskej ceste v Košiciach smerom do centra mesta. Pretože sa plne nevenoval vedeniu auta a nesledoval situáciu v cestnej premávke, vrazil prednou časťou vozidla do pred ním stojaceho auta v kolóne zn. Honda Acord. V dôsledku nárazu boli poškodené ďalšie dve vozidlá stojace v kolóne. K zraneniu osôb nedošlo a požitie alkoholu zistené nebolo ani u jedného z účastníkov nehody. Obvinený viedol vozidlo aj napriek uloženému trestu zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel platný do konca tohto roku. Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Poverený príslušník PZ obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 52-ročného Daniela z Košíc, ktorý včera (3.9.2014) o 19.40 hodine v stave vylučujúcom spôsobilosť, viedol osobné motorové vozidlo zn. BMW 318 od obce Herľany smerom na Košice. V obci Bidovce bol zastavený a kontrolovaný hliadkou PZ. Počas kontroly bola u neho vykonaná dychová skúška na prítomnosť alkoholu v dychu s pozitívnym výsledkom 1,09 mg/l (2,27 promile). Policajti mu na mieste zadržali vodičské oprávnenie a vodiča umiestnili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Kozy spásali cudzí pozemok

Polícia na základe trestného oznámenia vyšetruje kuriózny prípad poškodenia pozemku. Poverený príslušník PZ z prečinu poškodzovania cudzej veci obvinil 47-ročného Petra z okresu Košice-okolie, ktorý je zodpovedný za poškodenie trávnatého porastu na viac ako sedem árovej parcele v katastrálnom území obce Skároš (okr. Košice-okolie). K nemu malo dôjsť od mája do augusta 2014. Obvinený opomenul konanie na ktoré mal povinnosť tým, že kozy ktoré má vo vlastníctve si riadne nezabezpečil a tie spásaním trávnatých porastov spôsobili škodu firme so sídlom v obci Skároš za takmer 1.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

Ukradli bicykel, magnetofón ale aj čokolády

Príslušníci PZ vypátrali viacero osôb, zodpovedných za krádeže. Z prečinu krádeže obvinili 47-ročného Jozefa z Michaloviec, ktorý včera v popoludní na ulici Sama Chalúpku v Michalovciach, odcudzil krosový bicykel. Ten bol voľne opretý o stenu budovy vo dvore pivárne. Majiteľovi bicykla spôsobil  krádežou škodu vo výške 280,-eur. Iba 13-ročný chlapec zo Sobraniec na prelome júna a júla tohto roku vytlačil uzatvorené okno základnej školy v Sobranciach, odkiaľ následne odcudzil kazetový magnetofón a prenosné audio. Krádežou spôsobil celkovú škodu vo výške 30,-eur. Vzhľadom k tomu, že ide o osobu ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná a trestné stíhanie je neprípustné, poverený príslušník PZ trestné stíhanie zastavil. Obvineniu z prečinu krádeže sa však nevyhol 16-ročný tínedžer z okresu Michalovce. Obvinený bol prichytený pracovníčkou jedného z obchodných domov vo Veľkých Kapušanoch potom, čo zobral z regála tri  balenia Lososa a deväť Kinder čokolád. Následne s tovarom prešiel pokladničnou zónou bez zaplatenia. Krádežou spôsobil škodu za viac ako 22,00,-eur. Obvinený sa skutku dopustil aj napriek tomu, že bol za obdobný skutok postihnutý. V prípade dokázania viny mu ako mladistvému hrozí až ročné väzenie.

 

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]