magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 10.09.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Sep 11 2014 - 12:08 GMT

V čase zákazu spôsobil nehodu

Poverený príslušník PZ obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia 39-ročného ¼uboslava z Košíc. Obvinený včera (10.09.2014) o pol piatej popoludní viedol motorové vozidlo zn. Seat Alhambra na ulici Trieda SNP v Košiciach, pričom v križovatke s ulicou Toryskou, narazil do motorového vozidla zn. Audi A4, ktoré viedol 31-ročný Košičan. Lustráciou bolo zistené, že obvinený viedol vozidlo aj napriek tomu, že mu bol rozhodnutím okresného súdu uložený trest, zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na dobu 24 mesiacov. Policajti obvineného umiestnili do cely policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Obvinili štyroch vodičov, dvaja z nich svoju jazdu nezvládli

Policajti v Košickom kraji odhalili a následne obvinili ďalších nezodpovedných vodičov, ktorí hazardovali nielen so svojím životom, ale aj životom či zdravím ostatných účastníkov cestnej premávky. Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili štyroch vodičov, dvaja z nich svoju jazdu nezvládli. 35-ročný Štefan z Košíc včera v noci po druhej hodine riadil po Južnom Nábreží v Košiciach, smerom na sídlisko Nad jazerom vozidlo zn. Mercedes E 300. Pri kontrole mu bola v dychu nameraná hodnota 1,15 mg/l alkoholu (2,40 promile). V prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.

49-ročnému Vladimírovi z okresu Michalovce hrozí v prípade dokázania viny až dvojročné väzenie, nakoľko ho včera o 19.00 hodine zastavila a kontrolovala policajná hliadka potom, čo viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia po miestnej komunikácii v obci Bracovce (okr. Michalovce) od futbalového ihriska k poľnohospodárskemu družstvu a následne k rodinným domom. Vodič bol vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol, čo na mieste viackrát odmietol. Následne bol vyzvaný, aby sa podrobil lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou, čo taktiež odmietal. Policajti vodiča zadržali a predviedli na príslušný útvar, kde ho opätovne vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie požitia alkoholu s čím napokon súhlasil. Namerali mu hodnotu 1,51 mg/l alkoholu v dychu (3,15 promile). Lustráciou bolo zistené, že obvinený rozsudkom okresného súdu bol v roku 2012 odsúdený za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla na dobu 36 mesiacov. Následným rozsudkom okresný súd rozhodol o upustení zvyšku trestu k dňu 15.4.2014.

30-ročného motorkára Martina z okresu Michalovce obvinili z vyššie uvedeného prečinu na základe výsledkov rozboru krvi, pri ktorej bola zistená koncentrácia etylalkoholu v krvi 3,12 g/kg  t. j. 3,12 promile. Obvinený dňa 27.7.2014 v skorých ranných hodinách riadil motocykel zn. Peugeot S2A bez evidenčných čísiel od obce Stretava na obec Stretávka, pričom pri prejazde pravotočivou zákrutou prešiel na ľavú stranu cesty a následne prešiel do poľa, kde spadol na zem. Po prevoze do nemocnice mu bola odobratá krv na zistenie hladiny etanolu v krvi.

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky policajti obvinili aj 29-ročného Jozefa z Košíc, ktorý v utorok (9.9.2014) krátko pred polnocou viedol osobné motorové vozidlo zn. BMW 330d po Sládkovičovej ulici v smere z ulice Hollého v Michalovciach. Pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojím schopnostiam, prešiel s vozidlom na chodník kde narazil prednou časťou do zábradlia na hrádzi rieky Laborec a následne zotrvačnosťou pokračoval v jazde po chodníku. Škoda na zábradlí sa odhaduje na 200,- eur a škoda na motorovom vozidle BMW na 2.000 ,- eur. K zraneniu osôb nedošlo. Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,76 mg/l alkoholu v dychu (1,58 promile). Obvinený bol umiestnený v cele policajného zaistenia a v prípade dokázania viny mu hrozí až ročné väzenie.  

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]