magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Hodvábna cesta Š.Gajdošovej - Sikorskej
@ Kultúra -> Výstavy      Sep 16 2014 - 12:18 GMT

Mestská časť Košice - Západ spolu so Štefániou Gajdošovou - Sikorskou organizujú  výstavu výtvarných prác maľovaných na hodvábe pod názvom "Hodvábna cesta". Vernisáž výstavy s kultúrnym programom, na ktorej autorka predstaví svoju tvorbu bližšie, sa uskutoční v piatok 19. septembra 2014 o 16.00 hod. v malej sále Átrium klubu na 1. poschodí, Zuzkin park 4 v Košiciach. Srdečne Vás pozývame. Výstava potrvá do 10. októbra 2014. Pozrieť si ju môžete kedykoľvek v pracovných dňoch v čase od 08.00 do 15.30 hod. Vstup je voľný.

O autorke: Štefánia Gajdošová-Sikorska
Narodila sa v Starej ¼ubovni, v poľskej rodine (rodičia pochádzajú z Piwnicznej). Absolvovala Strednú priemyselnú školu v Trenčíne. Bakalárske štúdium na VŠVU v Bratislave, odbor textilný dizajn u doc. P. Ruska a magisterské štúdium VŠVU, odevný dizajn u J. Sabovej. V súčasnosti pôsobí ako pedagóg na SOS, Gemerská 1, Košice. Zúčastnila sa na 35 kolektívnych v& yacute;stavách na Slovensku (Košice, Bratislava, Medzilaborce, Žilina, Trenčín), v zahraničí (Viedeň, Krakov, Marcheg, Novy Sancz, Jaslo, Rzeszow, Budapešť) a 10 medzinárodných workshopov, plenérov a tvorivých dielní. Venuje sa textilnej, odevnej tvorbe, kresbe a maľbe. Žije a tvorí v Košiciach.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]