magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 30.09.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 01 2014 - 12:53 GMT

Vodiči dodržujte predpisy

Policajti Okresného riaditeľstva PZ dnes na teritóriu okresu Košíc vykonajú kontrolu objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere. Vodičov upozorňujeme aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale im príde zásielka domov.

Polícia vyšetruje neodvedenie daní a neumožnenie vykonať daňovú kontrolu

Polícia z hospodárskej trestnej činnosti obvinila viacero osôb. Vyšetrovateľ PZ z prečinov neodvedenia dane a nezaplatenia dane a poistného obvinil 54-ročného Vladimíra z Košíc. Obvinený ako konateľ spoločnosti so sídlom v Košiciach zo obdobie október 2013 až február 2014 zadržal zo mzdy zamestnancov poistné v celkovej výške viac ako 1.300,- eur, ktoré následne neodviedol do Sociálnej poisťovne a nezaplatil poistné do Sociálnej poisťovne vo výške takmer 3.000,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Zo zločinu neodvedenia dane a poistného a prečinu nezaplatenia dane a poistného obvinili aj ďalšieho Košičana 37-ročného Maroša. Tento ako zodpovedný zástupca podnikateľského subjektu neodviedol určenému príjemcovi (Daňovému úradu) daň zo závislej činnosti a preddavky na daň za rok 2011 a za rok 2012 aj napriek tomu, že mal dostatok finančných prostriedkov na plnú úhradu splatnej dane v celkovej výške viac ako 3.600,- eur. Ïalej neuhradil Daňovému úradu Košice na základe podaných daňových priznaní daň z pridanej hodnoty za obdobie určité obdobia v rokoch 2010 až 2013 v celkovej výške viac ako 20.600,- eur, ani daň z príjmov fyzickej osoby za obdobie rokov 2009 – 2012 v celkovej výške viac ako 3.300,- eur, taktiež neuhradil daň z motorových vozidiel za roky 2009 – 2011 v celkovej výške 356,31,- eur. Takto štátnemu rozpočtu spôsobil neodvedením dane z príjmov zo závislej činnosti škodu za viac ako 3.600,- eur a nezaplatením dane z pridanej hodnoty, dane z príjmov fyzických osôb a dane z motorových vozidiel škodu za viac ako 24.200,- eur. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Košickí policajti vyšetrujú aj ďalšie ekonomické trestné činy medzi ktorými je aj prípad kedy osoba oprávnená konať v mene daňového subjektu so sídlom v Košiciach, neumožnila správcovi dane za rok 2011 vykonať daňovú kontrolu dane z príjmov právnickej osoby, čím si nesplnila zákonom uloženú povinnosť pri daňovej kontrole. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu marenia výkonu správy daní /trestná sadzba až na dva roky/.

Spiacemu mladíkovi ukradli mobily

Policajti PZ z Dobšinej (okres Rožňava) vypátrali dvojicu mužov, ktorí koncom augusta tohto roku v nočných hodinách v miestnom parku na ulici SNP v Dobšinej, okradli spiaceho mladíka. Poškodený v tom čase pod vplyvom alkoholu tvrdo zaspal na lavičke, čo páchatelia využili a prehľadali ho. Z vrecká nohavíc a bundy vybrali a odcudzili dva mobilné telefóny a z miesta odišli. Spôsobili mu škodu za viac ako 100,- eur. Odcudzené telefóny policajti zaistili u oboch obvinených, po vykonaní procesných úkonov ich vrátia poškodenému. Z prečinu krádeže obvinili 27-ročného Gejzu a 29-ročného Matúša z okresu Rožňava, ktorým v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné väzenie.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]