magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Pilicajné správy za 02.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 04 2014 - 11:33 GMT

Z kontajnera ukradol stavebné náradie

Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci zo stredy na štvrtok vlámal do plechového kontajnera v areáli stavby obytného domu na ulici Protifašistických bojovníkov, odkiaľ ukradol stavebné náradie (príklepová vàtačka, búracie kladivo, motorová píla, motorové ubíjadlo, benzínové čerpadlo) v hodnote 7.500 eur ku škode košickej spoločnosti. Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Košice Staré mesto začal v danej veci trestné stíhanie pre trestný čin krádeže. Polícia po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.

Naleteli podvodníkovi

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ Moldava nad Bodvou z prečinu podvodu obvinil 28-ročného Gabriela z Moldavy nad Bodvou, ktorý v auguste 2013 na jednom z internetových portálov pod falošným menom ponúkal sprostredkovanie práce v zahraničí, pričom za sprostredkovanie požadoval finančnú zálohu za administratívne náklady a ubytovanie. Na podvodný inzerát s ponukou práce v zahraničí (práca na stavbe, práca kuriéra) naleteli dvaja muži z okresu Topoľčany a Košice okolie, ktorí peniaze vyplatili na bankovú účet. V jednom prípade išlo o sumu 137,-€ a v druhom 175,-€. Obvinený Gabriel však prácu nesprostredkoval a zálohu nevrátil, pričom tak oboch poškodených mužov uviedol do omylu. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia odporúča občanom, aby boli obozretní v prípade ponúk práce prostredníctvom inzerátov na internetových portáloch. Záujemcom o prácu v zahraničí odporúčame overiť si dôveryhodnosť sprostredkovateľa, využívať najmä oficiálne a overené subjekty s dobrým hodnotením a skúsenosťami iných.

Opitý mladík skončil v priekope

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu OR PZ v Košiciach okolie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinil 21-ročného mladíka z Nižnej Myšle, ktorý včera (2.10.) vo večerných hodinách pod vplyvom alkoholických nápojov, aj keď nie je držiteľom vodičského oprávnenia, viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Felícia v obci Nižná Myšľa (okr. Košice okolie) .. Nezodpovedný vodič sa nevenoval plne vedeniu vozidla, pričom poškodil vozidlo zn. BMW, ktoré bolo odstavené na pravej strane v protismere. Vozidlo však nezastavil a pokračoval v jazde. Následne pri rodinnom dome na Obchodnej ulici zišiel z cesty do priekopy. Poškodením oboch vozidiel spôsobil škodu vo výške 800 eur. Pri nehode k zraneniu osôb nedošlo. „Vodič“ sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,30 mg/l alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje 2,71 promile. Obvinený mladík bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník PZ danú vec realizuje v tzv. super rýchlom konaní. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok

 


 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]