magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Policajné správy za 06.10.2014
@ Aktuálne -> Polícia      Oct 07 2014 - 12:21 GMT

Otec obvineného navštívil svedkov, aby zmenili výpovede

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania zo zločinu marenia spravodlivosti obvinil 45-ročného muža zo Spišskej Novej Vsi, ktorý v júni tohto roka maril výpoveď dvoch svedkov trestného konania. Navštívil ich pred domom a ponúkal peniaze zato, že zmenia, resp. „stiahnu“ svoje oznámenie a výpoveď v trestnej veci lúpeže a výtržníctva, z ktorých sú obvinení traja mladiství páchatelia. Obvinený muž, otec jedného z obvinených tínedžerov, za 300 eur žiadal, aby svedkovia na polícii vypovedali, že k lúpeži nedošlo. Na druhý deň im zavolal, že sa chce s nimi stretnúť a odovzdať im peniaze. Obvinenému mužovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na šesť rokov, stíhaný je na slobode.

Recidivista „potiahol“ peniaze z nemocničnej izby

Krompašskí policajti z prečinu krádeže obvinili 32-ročného Petra z Košíc (doposiaľ 11-krát súdne trestaného za majetkovú a násilnú trestnú činnosť), ktorý sa v piatok (3.10.) popoludní vlámal do izby lekárov v nemocnici v Krompachoch (okr. Spišská Nová Ves), odkiaľ ukradol finančnú hotovosť 40 eur a tiež kapsičku s osobnými vecami. V miestnosti ho pristihol zamestnanec nemocnice, pričom obvinený Peter sa dal na útek. Pri úteku hodil do potoka odcudzenú kapsičku. Policajná hliadka, ktorá bola nablízku, podozrivého muža zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. Obvinený muž sa krádeže dopustil aj napriek tomu, že bol za inú trestnú činnosť „v podmienke“. Sudca návrh prokurátora na vzatie obvineného muža do väzby akceptoval.

Kameňom rozbil výklad predajne

Rožňavskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 42-ročného Jána z Henckoviec, ktorý sa včera (6.10.) krátko po polnoci vlámal do predajne potravín v obci Henckovce (okr. Rožňava). Kameňom rozbil sklenenú výplň výkladu a cez otvor vošiel do predajne, odkiaľ odcudzil cigarety a alkohol nezisteného množstva. Revúckej spoločnosti spôsobil celkovú škodu najmenej 300 eur. Keďže bol obvinený muž za taký čin v predchádzajúcich dvoch rokoch odsúdený, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky.

Dnes budú v Košickom kraji vykonávané kontroly objektívnej zodpovednosti

Dnes budú v Košickom kraji vykonané kontroly objektívnej zodpovednosti v obmedzenej miere v týchto okresoch: v okrese Spišská Nová Ves a v okrese Michalovce. Vodiči sa tak môžu pripraviť na to, že možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale že im príde zásielka domov.

 

  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]